Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat luni seara, la Brasov, lansarea in perioada urmatoare, a initiativei Start-up, de aproximativ 150 de milioane de euro, prin care se vor finanta idei din domenii cheie cum sunt IT-ul, industriile creative si turismul.

"Prin aceasta initiativa finantam, astfel, ideile creatoare ale tinerilor care vor sa dezvolte instrumente suport pentru turism si aici sunt o multime de tineri si o multime de idei care pot sa dinamizeze piata", a explicat Jianu, potrivit Agerpres.

Cu un solid background antreprenorial, actualul ministru pentru IMM-uri si Turism a lansat mai multe companii printre care adVice Group Media sau adVice innovation. Din pozitia de ministru, Florin Jianu crede in conceptul de “ministru antreprenor”. “Fiecare ministru trebuie sa fie cel care seteaza obiective, fie ca e vorba de mediul de afaceri, turism sau educatie. Imi doresc ca mediul public sa devina din ce in ce mai antreprenorial din punct de vedere al performantei si responsabilizarii oamenilor. Cred ca tine de un anumit tip de abordare, de a raspunde nevoilor pietei, de a seta obiective clare si de a avea un plan de actiuni pe care il urmareste”, sustine Florin Jianu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Startarium PitchDay: Digitail, castigatorul marelui premiu