Sorina Rasteanu este unul dintre cei trei romani care ne reprezinta in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab. Proiectul ei, Set To Mimic, este menit sa produca o reala schimbare in vietile multor oameni. Despre ce este vorba, ne-a spus chiar ea, intr-un interviu acordat in exclusivitate Revistei Cariere.

Proiectul pe care Sorina l-a lansat in cadrul concursului pune la dispozitia consumatorului un set format dintr-o farfurie si un pahar care cu ajutorul unui microcip modifica gustul si mirosul mancarii, la cerinta consumatorului. In felul acesta, cineva care mananca un mar, de exemplu, va simti de fapt gustul si mirosul alimentului sau preferat.

„Ideea mi-a venit observand alimentatia mea si a celor din jurul meu. Tineam la un moment dat un fel de dieta fara sucuri carbogazoase si mi-a fost foarte greu, pentru ca sunt fan sucuri acidulate. In timp ce ma uitam la paharul cu apa din fata mea, mi-am intrebat prietenii cu care eram la masa, cum ar fi sa existe un pahar in care desi pui apa, sa simti gustul si mirosul bauturii preferate. De aici am dezvoltat conceptul si am creat si farfuria care poate satisface poftele alimentare”, declara Sorina Rasteanu.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Romanii, tot mai interesati...
Citeste si: Romanii, tot mai interesati de sport: Hervis, afaceri de 53 mil. euro


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cel mai mare retailer din Romania finanteaza ONG-urile