Radu Enache pleaca de la HP Romania dupa 14 ani de sefie

Radu Enache pleaca de la HP Romania dupa 14 ani de sefie

Directorul de vanzari al Hewlett-Packard (HP) Romania, Marius Georgescu, a fost numit director general al companiei, inlocuindu-l pe Radu Enache, revocat din aceasta poziitie de la 1 iulie, potrivit datelor subsidiarei locale a producatorului american de echipamente IT.

Actionarii HP Romania au luat aceasta hotarare la inceputul lunii iulie. Enache a fost numit la conducerea companiei in luna mai 2000, iar Georgescu a intrat in echipa HP Romania in luna aprilie 2008, potrivit Mediafax.

Sursa foto: Sediu HP/Shutterstock.com

Alstom Thermal Services are un nou director, Carmencita Constantin

Alstom Thermal Services are un nou director, Carmencita Constantin

Grupul Alstom a numit-o pe Carmencita Constantin in functia de director al Alstom Thermal Services, Local Service Center Bucuresti, de unde va coordona Romania, Bulgaria si Moldova.

Carmencita Constantin are un doctorat in Inginerie energetica si o experienta de 30 de ani in industria de energie din Romania. Noul director s-a alaturat companiei Alstom dupa ce a ocupat pozitia de director al Diviziei Strategice de Energie si Mediu la Institutul de Studii si Proiectari Energetice.

Domo are un nou proprietar, care devine unicul actionar

Domo are un nou proprietar, care devine unicul actionar

Domo Retail are un nou proprietar, Eugen Petrov, care a a preluat compania in urma unui proces de management buyout prin care a devenit unic actionar al companiei care detine Domo.

Din 2012, Eugen Petrov a fost reprezentant al actionarilor si presedinte al Consiliului de Administratie Domo Retail SA. Eugen Petrov este cetatean austriac, absolvent al studiilor de master in economie, comert exterior si in domeniul bancar al Universitatii Economice din Viena (Vienna University of Economics and Business).

Tiriac Holdings are un nou CEO

Tiriac Holdings are un nou CEO

Tiriac Holdings, grup de peste 40 de companii private autohtone din diverse sectoare, are un nou CEO, pe Dragos Dinu, care vine de la retailerul Domo si il inlocuieste pe Leonard Leca.

De-a lungul carierei sale, Dragos Dinu a activat in multiple domenii, precum constructii, FMCG, farma, electronice si IT&C. Coordonand cea mai mare retea de farmacii din Romania, a facut parte timp de 14 ani din echipa de conducere a A&D Pharma. Intre 2002 si 2008, Dragos Dinu a ocupat functia de CEO al Grupului A&D Pharma. Din aceasta pozitie, el a administrat activitatea celui mai mare grup de retail si distributie farmaceutica din Romania, cu peste 3.000 de angajati.

Lucian Marin renunta la functia detinuta la Gothaer "ca urmare a diferentelor de opinie"

Lucian Marin renunta la functia detinuta la Gothaer "ca urmare a diferentelor de opinie"

Lucian Marin, director general adjunct in cadrul Gothaer Asigurari Reasigurari, a luat decizia de a parasi societatea, incepand cu 1 octombrie 2014, "ca urmare a diferentelor de opinie aferente pozitionarii strategice viitoare a companiei".

"Regretam ca aceste diferente de opinie referitoare la pozitionarea strategica viitoare au condus la demisia dumnealui din conducerea executiva a companiei", a declarat Thomas Leicht, Presedintele Consiliului de Administratie al Gothaer Asigurari Reasigurari.

GSK Romania si-a promovat managerul de PR pe o pozitie globala, nou creata in companie

GSK Romania si-a promovat managerul de PR pe o pozitie globala, nou creata in companie

GSK Romania a promovat-o pe Andreia Cucu, PR & Communication manager, pe o pozitie globala, nou creata in companie, GMS (Global Manufacturing Systems) communications manager pentru doua programe strategice in companie - Global Remediation si LOC Quality Programmes.

Andreia Cucu si-a inceput cariera in comunicare acum 11 ani, in GSK si, pentru mai bine de 8 ani, a avut mai multe roluri in comunicare interna si externa. Intermediar, si-a extins expertiza in afara GSK, in alte industrii precum telecomunicatii, energie, FMCG si imobiliare, in companii multinationale si agentii de comunicare. Ea s-a intors in GSK Romania in 2010, ca PR & Communication Manager.

Victor Cionga, fost director BVB, este noul presedinte al Electrica

Victor Cionga, fost director BVB, este noul presedinte al Electrica

Electrica SA l-a numit pe Victor Cionga presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al companiei de stat, cu mandat pana in ianuarie 2016.

Cionga (58 de ani) a petrecut 12 ani in prima parte a carierei la Institutul de Fizica Atomica, iar in anii '90 a lucrat ca analist in mai multe companii. In 1999, s-a alaturat Raiffeisen Financial Advisors Romania ca director general, coordonand proiecte de privatizare, fuziuni si achizitii. In 2004 a fost numit director general adjunct la Raiffeisen Capital & Investment.

Seful OMV demisioneaza cu doi ani inainte de expirarea mandatului

Seful OMV demisioneaza cu doi ani inainte de expirarea mandatului

Directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss, si consiliul director al companiei a convenit, marti, ca acesta demisioneze de la conducerea grupului austriac cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decat mandatul initial, si a inceput procesul de selectie a unui candidat pentru aceasta pozitie, scrie Mediafax.

"Astazi, Consiliul de Supraveghere al OMV Aktiengesellschaft si Gerhard Roiss au convenit ca Gerhard Roiss sa demisioneze din pozitia de presedinte al boardului executiv si director executiv din data de 30 iunie 2015. Consiliul de Supraveghere a initiat procesul pentru identificarea unui candidat potrivit pentru a prelua pozitia de director executiv al OMV", se arata intr-un anunt al grupului austriac transmis Bursei din Viena.