WALL-STREET.RO ii adreseaza viitorului presedinte zece intrebari esentiale pentru viitorul si imaginea Romaniei. Indiferent de rezultatul din turul doi al alegerilor prezidentiale, viitorul locatar de la Cotroceni se va confrunta cu multe provocari legate de securitatea nationala, imaginea Romaniei peste granite si nivelul de trai. Totusi, presedintele nu are in atributii cresterea pensiilor, salariilor sau contructia de autostrazi, acestea revenind de facto si de jure reprezentantilor Guvernului si primului-ministru.

  1. Care este prima masura pe care o veti lua pentru a creste securitatea in zona Marii Negre?

  2. Veti incuraja cresterea bugetului Apararii si asumarea unui rol mai mare in cadrul NATO?

  3. Ce pozitie aveti in privinta gratierilor condamnatilor definitivi? In ce circumstante luati in calcul gratierea anumitor personalitati recent condamnate?

  4. Ce pozitie aveti in privinta cererilor repetate de autonomie teritoriala a anumitor minoritati din Romania? Cum veti garanta respectarea Art.1 din Constitutia tarii?

  5. Ce calitati ar trebui sa intruneasca primul ministru pe care urmeaza sa il numiti?

  6. Cum veti ajuta Republica Moldova sa rezolve problema Transnistriei, mai ales in conditiile acutizarii acesteia pe masura ce prezenta ruseasca se apropie tot mai mult de Odessa?

  7. Ce veti face in situatia in care vi se va cere sa dati aviz, in calitate de presedinte, pentru urmarirea penala a unui fost coleg de partid?

  8. Cum vedeti stabilirea bazei militare permanente la Deveselu, avand in vedere opozitia clara a Rusiei in acest sens?

  9. Cum poate fi rezolvata problema zecilor de mii (sau chiar mai mult) de prostituate si cersetori romani care impanzesc Europa?

  10. De ce nu traim atat de bine cum ne-am dori?

Voi la ce intrebari ati vrea sa mai raspunda viitorul presedinte al Romaniei?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri