Discutam zilele trecute cu un candidat despre piata resurselor umane, despre ce poti sa faci cand lucrurile par sa fi inghetat in acelasi loc, iar tu simti ca nu mai ai stare acolo. Isi dorea sa faca o schimbare pentru ca jobul lui, desi scriptic arata absolut fabulos, nu il mai provoca. L-am inteles perfect, pentru ca cea mai mare problema cu care te poti confrunta in cariera este sa ajungi sa nu mai iubesti ceea ce faci. De ce conteaza insa atat de mult?

Pana la urma munca e munca si cat ar putea fi de important sa iti iubesti jobul? Eu sunt convinsa ca este extrem de important. Petreci mai mult de jumatate din zi la job. Nu! Nu este cazul tau, insa imagineaza-ti cat de trist ar fi sa mergi zi de zi la job fara pic de entuziasm. Aceasta, clar, nu ar fi viata!

Bun... Sa mai facem un exercitiu de imaginatie! Cat ai fi dispus sa investesti intr-o cariera care nu te pasioneaza? Ai face cursuri, ai participa la conferinte, ai plati pentru dezvoltarea ta? Imi vine greu sa cred ca ai cheltui cat de putin pentru un obiectiv in care nu crezi.

In plus, oricat de mult te-ai incapatana sa ramai pe acest post, nu vei fi niciodata extraordinar in ceea ce faci. Daca nu investesti pasiune, daca nu iti consumi timpul si energia constructiv, nu vei putea sa cresti profesional, iar acest lucru se va vedea mai devreme sau mai tarziu.

Si daca tu nu crezi, ceilalti de ce ar face-o. Le dai vreun motiv? Daca nu esti un bun profesionist si nici nu arati vreun pic de interes fata munca ta, ar trebui sa te surprinda daca promovarile si bonusarile nu te includ niciodata.

Mai mult, stii sentimentul acela de implinire?! Daca nu faci ce nu iti place, in permanenta o sa iti lipseasca ceva. Te invitam putin mai devreme sa faci un exercitiu de imaginatie. Adauga 8, 9 ore de monitorizare atenta a ceasului. Cred ca este groaznic sa astepti ca jumatate din zi sa treaca pentru a face in sfarsit ceea ce iti doresti sa faci cu adevarat. Aceasta daca dupa job mai ai energia necesara sa faci ce te pasioneaza.

OK. Si ai ajuns in punctul in care nu iti mai place…. Ce poti face? Daca vei astepta ca lucrurile sa se schimbe sau ca la un moment dat sa iti vina de la sine inspiratia, s-ar putea sa dureze. Asa ca primul pas ar fi sa actionezi, in loc sa astepti ca lucrurile sa se schimbe miraculos. Intreaba in stanga si in dreapta, cauta surse si resurse, pana cand reusesti sa iti gasesti Pasiunea, dar mai ales Modul in care sa o faci sa creasca si sa infloreasca.

Sursa foto: Angajat stresat/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri