Securitatea informatiilor personale de pe gadgeturi pare sa devina o problema mica in comparatie cu faptul ca dam de bunavoie si nesiliti de nimeni acces la informatii anumitor aplicatii. Dar, cu toate acestea, specialistii IT cauta tot timpul sa inoveze si sa fie cu un pas inaintea amenintarilor malware. Si in timp ce unii incearca sa patenteze dublu-clicul, o companie romaneasca isi pune amprenta pe lucrurile care schimba lumea.

„Personalul nostru de analiza de malware se ridica undeva la 100 de oameni si, daca ne uitam la concurentii nostri de pe locurile urmatoare, vorbim deja despre un numar de ordine mult mai mare. Motivul pentru care noi reusim sa fim primii tine de faptul ca am investit foarte mult in tehnologie si inovatie”, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Din 2010 si pana in prezent compania are 60 de patente, unele inregistrate, altele in asteptare, iar pana la finalul anului viitor numarul lor va ajunge la 120. „Vorbim, in general, despre patente de securitate, dar am iesit si in afara acestei sfere si avem cateva si de tehnologie”, a mai afirmat Catalin Cosoi.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Ce vor sa aiba la munca romanii care lucreaza in birouri
Ce ii intereseaza pe romanii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rector Univ. Bucuresti: Ce trebuie sa inveti pentru a avea salariu bun