Un atestat Cambridge de limba engleza are valabilitate nelimitata, in timp ce IELTS sau TOEFL sunt valabile pentru numai doi ani de zile. IELTS este atestatul de limba preferat de companii si universitati din toata lumea fiindca valabilitatea este limitata, deci cunostintele atestate in urma examenului nu au avut cand sa fie uitate.

In schimb, spre deosebire de acum 10 ani, Cambridge nu mai este atat de cerut de universitati, iar TOEFL este un atestat american, acceptat mai mult in Statele Unite, Australia si Europa. Desi examenele Cambridge English Advanced (CAE) si Cambridge English Proficiency (CPE) sunt cele mai cautate de elevii romani, profesorii atrag atentia ca universitatile straine, in special cele din Marea Britanie, prefera examenele IELTS (International English Language Testing System).

De aceeasi parere este profesorul Simon Parker. Parker este stabilit de peste 10 ani in Romania, unde a venit ca profesor la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc" din Capitala, liceu care angajeaza profesori straini din tarile anglo-saxone, si acum pregateste elevi romani pentru admiterea la universitatile britanice de top precum Cambridge si Oxford.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Calendarul pentru 2020 al evaluarilor nationale la clasele mici
Cand vor avea lor evaluarile...

Sursa foto: Examen/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Povestea de film a romancei care l-a imbarbatat pe Lewis Hamilton