Angajatorii si recrutorii petrec cel mult 5-6 secunde pe un CV. Iar daca ceva le atrage atentia, va fi pus deoparte pentru un posibil interviu. Dar ce cuvinte trebuie sa folosesti pentru a fi chemat la o discutie?

Fara niciun dubiu, cuvantul "EXPERIENTA" fura din prima clipa privirile angajatorilor si obtine, de altfel, cel mai mare punctaj, 12,1%, dintre toate cele 10 fraze cu referire la acest subiect prezentate acestora, arata un studiu realizat de site-ul de joburi Smartdreamers.com.

Pe locul al doilea, cu doar 0.23% mai slab cotata, se afla sintagma "AM REALIZAT", ceea ce demonstreaza inca o data ca Laszlo Bock, directorul de resurse umane al Google, avea dreptate in legatura cu importanta utilizarii verbelor active in CV.

Podiumul e incheiat de cuvantul "SKILL", altul cu o greutate aparte, care primeste un numar de 11,15 procente in ochii recrutorilor. Locurile patru si cinci sunt ocupate de "proiect", respectiv "echipa", in timp ce "dezvoltare", "profesional", "leadership", "management" si "business" sunt, in ordinea afisarii, cele pentru care angajatorul isi sacrifica foarte putin din timp.

Sectiunile pe care trebuie sa te concentrezi

La capitolul sectiuni pe care un candidat trebuie sa se concentreze in momentul completarii CV-ului, campul "OBIECTIVE PROFESIONALE" conduce, urmat la mica distanta de "REALIZARI". "TRAINING-uri" si "ACTIVITATI EXTRA" primesc in jur de 12 procente, iar pe locul cinci, cu 10,89%, se afla campul "RECOMANDARI".

Citeste si:
S-a lansat harta invatamantului profesional si tehnic - Meserii.ro
A fost lansata prima harta...

In fine, la polul opus, ultima clasata, e sectiunea de "MULTUMIRI", una la care angajatorii, conform studiului, te sfatuiesc sa renunti. Iarasi, nici "APRECIERI PERSONALE", "OBIECTIVE PERSONALE" si "HOBBY-uri" nu sunt campurile din CV carora recrutorii le ofera o atentie aparte. Ba chiar din contra, avand in vedere rezultatele slabe obtinute si de acestea.

Sursa foto: Curriculum Vitae/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
CV-ul la control: ce NU trebuie sa incluzi intr-un CV