Ionut Budisteanu este cel mai bun student al anului in Romania

Alexandru Ionut Budisteanu a fost desemnat cel mai bun student al anului universitar 2013-2014 in Romania, la Gala Ligii Studentilor Romani in Strainatate, desfasurata in aceasta seara la Palatul Parlamentului.

Ionut Alexandru Budisteanu are 21 de ani si este student la Facultatea de Matematica si Informatica in cadrul Universitatii din Bucuresti. Premiul a fost decernat de presedintele Klaus Iohannis.

Nascut in Ramnicu Valcea, Ionut Budisteanu a devenit cunoscut in lume datorita rezultatelor sale deosebite la concursurile internationale de inventica si informatica. Proiectul unei masini fara sofer, la un cost redus, realizat de Ionut a castigat primul loc si un premiu de 75.000 de dolari la competitia Intel International Science and Engineering Fair. Prototipul lui a scos in evidenta potentialul construirii in serie de masini autonome.

Programeaza de 10 ani si a fost implicat in peste 50 de proiecte de acest tip. Ionut este membru al celei mai mari organizatii mondiale dedicate stiintelor informatice - ACM (Association for Computing Machinery) si al celei mai mari asociatii pentru tehnologii avansate, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). In 2013, revista Time l-a plasat pe Ionut Budisteanu pe locul 9 in topul cei mai influenti tineri din lume.

Citeste si:
Cinci sfaturi de la antreprenori, pentru antreprenori
Cinci sfaturi de la...

"Ma consider un maker ce programeaza de 10 ani de zile si sunt pasionat de realizarea unor diverse dispozitive electronice si aplicatii software care sa ii poata ajuta pe ceilalti. In prezent studiez informatica la Universitatea Bucuresti si acum lucrez la un robot industrial, VisionBot, ce incearca sa ajute inginerii de electronica sa transforme prototipurile lor in produse industriale. Imi doresc sa lansez proiectul www.VisionBot.net pe platforma Kickstarter. Intotdeauna am incercat sa promovez Romania in strainatate prin munca pe care o desfasor pe meleagurile natale. Sunt o fire competitiva si doresc sa reusesc sa pun amprenta mea asupra lumii", a spus Ionut Budisteanu despre el pe site-ul evenimentului LSRS.

LSRS premiaza pe 8 ianuarie cei mai buni studenti romani din Romania, Europa, America de Nord, alte continente si pe cei implicati in programul de burse Erasmus.

Sursa foto: Budisteanu Ionut Alexandru/Facebook.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri