Cine va reprezenta noua amenintare competitiva la adresa ta? Va fi o firma consacrata care-si ridica stilul de joc la un nivel superior, o tanara companie care tocmai s-a lansat in afaceri si isi face intrarea pe scena intr-un mod remarcabil sau va fi un concurent care apare dintr-o alta industrie decat a ta?

Ce-ar fi daca rivalul tau nu este catusi de putin o organizatie traditionala, ci o platforma online ce reuneste o multime de oameni talentati care lucreaza pe cont propriu – asa-numitii freelanceri – si care, de fapt, nu are angajati? Platformele online de freelancing – precum Mechanical Turk, eLance, Topcoder si Tongal – organizeaza interactiunea dintre freelanceri si clientii care au nevoie de ei pentru anumite proiecte si, de asemenea, ofera noi moduri de lucru.

Ele au intrat pe scena fara a fi „detectate pe radar”, adesea ca niste „panouri” de postari online, aparent inofensive, in care erau oferite joburi temporare candidatilor care erau dispusi sa accepte asemenea joburi sau le cautau, dar acum aceste platforme se transforma in ceva mai mult de-atat. Acum ele pot prezenta o reala amenintare pentru organizatiile „asezate”.

Cititi articolul complet in CariereOnline.ro

Citeste si:
In ce domenii lucreaza cei mai multi freelanceri
Freelancerii, o solutie...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Guvernul va plăti parte din salariile celor care ies din șomaj tehnic
Setari Cookie-uri