Compania IT cauta programatori, consultanti, business analysti si tehnical team leaderi. In TotalSoft lucreaza in prezent 400 de angajati, iar rata de fluctuatie de personal este la 10-12% pe an, potrivit Simonei Onea (foto), senior HR consultant in compania de software TotalSoft, prezenta la emisiunea WALL-STREET 360.

Cat de greu sunt de gasit angajatii in IT

Durata de recrutare depinde de nivelul pe care vrei sa angajezi. Daca iti doresti un top sau un senior, o sa dureze mai mult timp. De exemplu, un senior developer poate fi gasit si in 30-45 de zile. "Daca esti dispus sa investesti in nou-veniti, gasesti usor. Daca doresti sa gasesti persoana potrivita care intr-o luna sa fie cea mai buna din echipa, este putin mai dificil. Daca esti dispus sa oferi suport si training, gasesti pentru ca spuneam ca sunt mii de absolventi pe an. Deci trebuie sa gasesti", sustine Simona Onea.

In plus, TotalSoft organizeaza si anul acesta un program de internship, pentru care cauta peste 40 de studenti. Compania spera, astfel, ca 90% dintre ei sa fie angajati in companie, un procent similar cu cel din ceilalti 4 ani de internship.

Simona Onea are o experienta de peste 15 ani in domeniul consultantei in resurse umane, din care aproape 8 in cadrul companiei TotalSoft. Ea a angajat pana acum 800 de oameni.


Broadcast live streaming video on Ustream

In Romania, sunt 95.000 de angajati in domeniul IT. Cei mai multi dintre acestia, in jur de 45.000 de oameni, se afla in Bucuresti. De altfel, 70% dintre cele mai mari 25 de companii de software din Romania au cele mai numeroase echipe in Capitala.

TotalSoft are proiecte in 28 de tari din SUA, Europa, Africa si Orientul Mijlociu, iar 70% din solutiile sale are prezenta internationala. La nivelul cifrei de afaceri, proiectele externe genereaza 27% din veniturile companiei, verticalele cele mai puternice in afara tarii fiind servicii financiare, medical, servicii, oil&gas sau telecom.

Printre cei mai mari angajatori din Bucuresti se numara operatorii telecom Orange, Vodafone, Romtelecom, Cosmote, RCS&RDS, UPC si companii de IT precum Oracle, IBM, Siveco, Luxoft, Ubisoft, Gameloft.