Bill Gates, fondatorul Microsoft, are aproape 60 de ani si nu doar ca este cel mai bogat om din lume, dar a reusit sa isi puna si amprenta asupra lumii in care traim. Miliardarul are totusi un mare regret, acela ca nu stie nicio limba straina, potrivit CNN Money.

El recunoaste ca a invatat ceva latina si greaca in liceu si chiar a luat note mari la aceste materii, dar in prezent vorbeste doar engleza. "Mi-as fi dorit sa stiu franceza, araba sau chineza. Sper in continuare sa am timp sa invat una dintre aceste limbi straine, probabil franceza pentru ca este cea mai usoara", a mai spus Bill Gates, adaugand ca este foarte impresionat de faptul ca fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a impresionat audienta printr-o sesiune de intrebari si raspunsuri in mandarina.

Zuckerberg a devenit fluent in mandarina, dovedindu-si talentul recent la o sesiune de Q&A cu studentii de la universitate din Beijing. Bill Gates are totusi toate sansele sa invete orice limba straina, averea de 80 miliarde de dolari permitandu-si sa isi dedice timpul in orice directe, mai ales ca s-a retras din activitatea de zi cu zi a Microsoft.

"Ma simt destul de prost pentru faptul ca nu stiu nicio limba straina", a spus recent Bill Gates intr-un post pe forum-ul Reddit.

Bill Gates, in prezent cel mai bogat american, cu o avere ce a ajuns sa depaseasca 80 de miliarde de dolari, isi foloseste banii mai ales in scopuri umanitare, fiind cunoscut pentru evenimentele de filantropie la care participa. In ultimul an, datorita cresterii actiunilor pe care le detine in compania Microsoft, averea sa a crescut cu 9 miliarde de dolari.

Sursa foto: Bill Gates, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri