Bill Gates, fondatorul Microsoft, are aproape 60 de ani si nu doar ca este cel mai bogat om din lume, dar a reusit sa isi puna si amprenta asupra lumii in care traim. Miliardarul are totusi un mare regret, acela ca nu stie nicio limba straina, potrivit CNN Money.

El recunoaste ca a invatat ceva latina si greaca in liceu si chiar a luat note mari la aceste materii, dar in prezent vorbeste doar engleza. "Mi-as fi dorit sa stiu franceza, araba sau chineza. Sper in continuare sa am timp sa invat una dintre aceste limbi straine, probabil franceza pentru ca este cea mai usoara", a mai spus Bill Gates, adaugand ca este foarte impresionat de faptul ca fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a impresionat audienta printr-o sesiune de intrebari si raspunsuri in mandarina.

Zuckerberg a devenit fluent in mandarina, dovedindu-si talentul recent la o sesiune de Q&A cu studentii de la universitate din Beijing. Bill Gates are totusi toate sansele sa invete orice limba straina, averea de 80 miliarde de dolari permitandu-si sa isi dedice timpul in orice directe, mai ales ca s-a retras din activitatea de zi cu zi a Microsoft.

"Ma simt destul de prost pentru faptul ca nu stiu nicio limba straina", a spus recent Bill Gates intr-un post pe forum-ul Reddit.

Bill Gates, in prezent cel mai bogat american, cu o avere ce a ajuns sa depaseasca 80 de miliarde de dolari, isi foloseste banii mai ales in scopuri umanitare, fiind cunoscut pentru evenimentele de filantropie la care participa. In ultimul an, datorita cresterii actiunilor pe care le detine in compania Microsoft, averea sa a crescut cu 9 miliarde de dolari.

Citeste si:
Adeo Ressi, Founder Institute: Urmatorii zece ani vor fi TECTONICI
Adeo Ressi, Founder...

Sursa foto: Bill Gates, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Coronavirus: Xi Jinping mulţumeşte Fundaţiei Gates pentru sprijinul financiar
Setari Cookie-uri