London Business School

London Business School

Numarul de absolventi miliardari: 4

Universitatea britanica London Business School are 1.800 de absolventi anual. Scoala are un parteneriat de MBA cu Columbia Business School, Hong Kong University si Dubai Centre. London Business School se afla pe locul 5 in lume in topul scolilor de business, potrivit unei analize Financial Times.

Unul dintre cei 4 miliardari care au facut aici un MBA este Kumar Mangalam Birla, proprietarul uneia dintre cele mai mari companii din India.

Universitatea California de Sud

Universitatea California de Sud

Numarul de absolventi miliardari: 5

Marshall School of Business a Universitatii din California de Sud este pe locul 9 in lume. Unul dintre absolventii deveniti miliardari este Ivan Glasenberg, cu o avere estimata de Forbes la 5,9 miliarde de dolari in 2014. Glasenber este proprietarul companiei Glencore Xtrata, una dintre marile companii miniere din lume.

Sursa foto: Ken Wolter / Shutterstock.com

Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului

Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului

Numarul de absolventi miliardari: 5

Localizata in Lausanne, Elvetia, aceasta scoala de business este pe locul 1 in topul Forbes al celor mai bune scoli de business. Susanne Hanna Klatten este unul dintre absolventi si are o avere estimata de 15,3 miliarde de dolari. Ea este proprietara companiei germane Bayerische Motoren Werke. Nu suna cunoscut? Acronimul BMW spune totul. Compania detine si marcine Rolls Royce si Mini.

Sursa foto: Lausanne/Shutterstock.com

Universitatea din New York

Universitatea din New York

Numarul de absolventi miliardari: 7

Scoala de business a Universitatii din New York, fondata in 1900, este una dintre cele mai vechi din lume. Ocupa locul 3 in lume pentru programele sale de cercetare. Unul dintre absolventii miliardari este Forrest Edward Mars, proprietarul Mars (care fabrica produsele din ciocolata Mars, Snickers, Twix, M&Ms, Skittles, Milky Way ), o afacere "dulce" care ii aduce 25 de miliarde de dolari.

Sursa foto: littleny / Shutterstock.com

INSEAD

INSEAD

Numarul de absolventi miliardari: 9

INSEAD a fost fondata de un profesor de la Universitatea Harvard, iar acum este locul 5 in lume intr-un top Financial Times. Unul dintre absolventii miliardari este proprietarul firmei de cosmestice L'Occitane, Reinold Geiger. El are o avere estimata la 1,4 miliarde de dolari.

Sursa foto: Studenti MBA/Shutterstock.com

Universitatea din Chicago

Universitatea din Chicago

Numarul de absolventi miliardari: 10

Universitatea din Chicago a fost plasata pe locul 1 in topul scolilor de business, intr-un top The Economist. Unul dintre absolventii miliardari este David Gilbert Booth, cofondatorul Dimensional Fund Advisors, o companie de administrare a investitiilor. Averea lui este estimata la 1,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: Universitatea din Chicago/Shutterstock.com

Universitatea din Pennsylvania

Universitatea din Pennsylvania

Numarul de absolventi miliardari: 12

Revista Forbes a plasat universitatea pe locul 4 in topul scolilor de business. Unul dintre absolventii miliardari este americanul Ronald Owen Perelman, proprietarul companiei MacAndrews & Forbes Holdings si are o avere de 14,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: Universitatea din Pennsylvania/Shutterstock.com

Universitatea Columbia

Universitatea Columbia

Numarul de absolventi miliardari: 14

Pe locul 5 in lume intr-un top al scolilor de business realizat de Financial Times, scoala de business a Universitatii Columbia se afla in Manhattan, New York. Peter Woo este unul dintre absolventii mimiliardari, proprietarul Wheelock and Company, companie de imobiliare. Woo are o avere de 7,2 miliarde de dolari.

Sursa foto: Universitatea Columbia/Shutterstock.com

Universitatea Stanford

Universitatea Stanford

Numarul de absolventi milairdari: 23

Scoala de business a Universitatii Stanford a fost plasata pe locul 1 de Forbes si pe locul 2 de Financial Times. Proprietatul Nike, care produce articole sportive, este unul dintre cei mai cunocuti absolventi miliardari ai Stanford. Philip Knight are o avere estimata la 22,4 miliarde de dolari.

Sursa foto: Ken Wolter / Shutterstock.com

Universitatea Harvard

Universitatea Harvard

Numarul de absolventi miliardari: 64

Harvard a fost clasata de multe ori pe locul 1 in topul celor mai bune universitati din lume. Institutia produce de 3 ori mai multi miliardari decat concurenta sa, Stanford. Unul dintre miliardarii care au studiat la Harvard este Jorge Paulo Lemann, cel mai bogat om din Brazilia, partener la 3G Capital, care controleaza companii ca Burger King, Heinz si Anheuser-Busch InBev. El are o avere estimata la 24,5 miliarde de dolari.

Te bate gandul sa te apuci de studii?

Sursa foto: Harvard Business School/Shutterstock.com

Sursa foto: Dolari/Shutterstock.com