Candidatii de astazi, fie ca au experienta, fie ca abia fac cunostinta cu interviurile de angajare, au asteptari mari de la angajatori si compara ofertele romanilor cu cele din strainatate. Iar asta ii convinge pe multi dintre ei sa treaca granita catre alte oportunitati

"Din nefericire, criza a condus la un exod masiv de profesionisti si tineri absolventi de invatamant superior, atrasi de castiguri mai mari in tarile puternic dezvoltate. In acelasi timp invatamantul profesional (de meserii) a fost marginalizat. Criza a condus si la reducerea drastica a bugetelor de training (formare si perfectionare) ale companiilor din mediul privat", explica specialistii in HR de la compania Menatwork, furnizor de de materiale pentru constructii, produse pentru amenajari si finisaje de interior si exterior.

Cei care sunt in cautarea unui job, fie ca au experienta fie ca sunt tineri absolventi, au asteptari mari de la angajatori, compara ofertele de pe piata romaneasca cu cele din strainatate si au asteptari pe masura. Cu toate acestea, nivelul de pregatire necesar obtinerii performantelor profesionale, la nivelul asteptarii angajatorilor, de cele mai multe ori nu este cel corespunzator, explica reprezentantii companiei.

Grupul de companii Menatwork are in prezent aproximativ 280 angajati, din care 50% sunt in departamentele cu functii comerciale si de vanzare. Cealalta jumatate a angajatilor se regaseste in productie, administrativ, financiar, logistic, juridic, resurse umane, marketing, IT&C.

Media de varsta a ponderei majoritare a angajatilor din Menatwork se concentreaza in jurul varstei 40 de ani. Media de vechime in companie este de 7 ani, dar in companie sunt si persoane cu 20 de ani de vechime, chiar de la infiintarea Menatwork.

In 2014, Menatwork a angajat 33 de persoane noi integrati in companie (din 42 recrutati, rata integrare 79 %) in 2014, aproape dublu fata de 2013. "Daca situatia economica nu se va schimba semnificativ in anul urmator, vom pastra strategia actuala de consolidare si vom face angajari doar pentru posturile care se vor elibera prin plecarea salariatilor existenti", explica reprezentantii Menatwork.

Odata cu aparitia crizei, si strategia de recrutare s-a schimbat major. Acum, compania vrea sa atraga profesionisti cu experienta, dar si tineri cu potential. Intregul proces de recrutare/selectie/integrare poate dura 2-4 luni (in functie de complexitatea postului).

In general, candidatii sunt interesati de job-urile din office (operator calculator, inspector resurse umane, contabil) si din vanzari si mai putine de posturi in productie si logistica.

Grupul Menatwork este prezent in Romania din 1994. Compania a avut in 2013 o cifra de afaceri neta de peste 125.000 de lei, potrivit datelor financiare de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: Aplicare la job/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri