Elevii sunt tot mai preocupati de viitorul lor profesional, dovada ca incep sa isi caute o facultate in strainatatea inca de la varsta de 15 ani, sustin organizatorii targului de universitati World Education Fair, organizat de compania IntegralEdu.

"In comparatie cu editiile anterioare, la aceasta am remarcat un interes crescut al elevilor pentru alegerea celei mai bune universitati inca din primul an de liceu, 8% dintre participanti fiind tineri cu varsta de pana la 15 ani. Multi dintre acestia au venit la targ din proprie initiativa, fara a fi insotiti de parinti", sustine Svetlan Danev, director general la IntegralEdu.

Majoritatea participantilor (71%) raman insa cei cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani. Cei care au intre 20 si 24 de ani (15%) sunt interesati in principal de studii postuniversitare. Cei mai multi participanti la targ au fost din Bucuresti, urmati de cei din Constanta, Brasov, Buzau, Galati, Pitesti, Ploiesti si Slatina. Acestia au fost interesati sa primeasca informatii despre specializarile oferite de facultatile de elita din strainatate, conditiile de aplicare, taxele de scolarizare si bursele oferite.

La a 20-a editie a World Education Fair au participat peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia si, in premiera, reprezentanti ai unor universitati din Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda. Reprezentantii acestora le-au oferit studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA. Principalele specializari cautate de romanii care pleaca sa studieze in strainatate sunt cele din domeniul economic, IT, drept, arhitectura si cele cu profil tehnic. De un interes mare din partea studentilor romani au beneficiat anul acesta universitatile cu specializari in domeniul managementului hotelier si turistic, Swiss Education Group din Elvetia si Pacific International Hotel Management School din Noua Zeelanda.

"Peste 95% dintre elevii si studentii care aplica prin intermediul consultantilor IntegralEdu sunt acceptati la studii universitare si postuniversitare in strainatate."Rata mare de succes a tinerilor care aplica prin IntegralEdu se datoreaza in mare masura deciziilor luate inainte de a incepe studiul in strainatate si calitatii aplicatiilor depuse", explica Danev.

Citeste si:
Noi domenii de studii universitare: yachting, industria DJ, clubbing
Specializarile de nisa, o...

Daca planuiti sa studiati in Marea Britanie atunci este necesar sa stiti ca guvernul britanic, conform Legii privind imigratia din 2014, a introdus o taxa suplimentara pe sanatate, ceea ce inseamna ca studentii internationali vor plati in noul an academic o taxa anuala de 150 de lire sterline pentru Serviciul National de Sanatate (NHS). Studentii din Uniunea Europeana sunt scutiti de aceasta taxa datorita acordurilor reciproce in domeniul sanatatii pentru cetatenii din EEA (Aria Economica Europeana), insa este necesar sa obtina un Card European de Asigurari de Sanatate (CEASS) inainte de a incepe sa studieze in Marea Britanie. Acest card este gratuit si se emite de catre casa de asigurari de sanatate in evidenta careia se afla asiguratul. Mai multe informatii despre cum puteti obtine un Card European de Asigurari Sociale de Sanatate puteti afla accesand www.cnas.ro

Cei care doresc sa studieze in strainatate pot depune aplicatiile pentru Danemarca pana pe 15 martie, pentru Franta depunerea dosarelor se poate face pana pe 20 martie, pentru Olanda termenul este de 31 martie, iar pentru a studia la o universitate din Italia aplicatiile pot fi trimise pana la data de 1 iunie.

Citeste si:
Universitatile din strainatate vin sa atraga tinerii romani
World Fair Education: Zeci de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Institutii de invatamant din strainatate isi prezinta ofertele