Pe piata din Romania compania are doua divizii de business: dezvoltare software si infrastructura. Pe dezvoltare software, Cegeka cauta candidati pe tehnologii ca .NET, PHP, C++, Navision, Drupal, SharePoint sau Testare Automata. In divizia de infrastructura, cele mai multe posturi sunt in zona de suport pe tehnologii precum Wintel, Citrix, Linux, dar compania are in vedere si angajari pentru pozitii de service desk cu limbile germana, franceza sau engleza. Ca nivel de experienta, Cegeka cauta atat juniori, cat si seniori, insa focusul va fi in special pe juniori.

Cum piata de IT este "extrem de dinamica", cu multiple oportunitati profesionale, atragerea candidatilor este dificila in multe cazuri, sustine Mihaela Joian (foto), manager de recrutare la Cegeka Romania.

Citeste si:

"Exista candidati care aleg sa se implice intr-un proces de recrutare din dorinta de a testa piata, dar si valoarea lor actuala. In aceste cazuri, nu vorbim de un real interes pentru companie si oportunitatile existente, ci mai degraba de o testare a pietei. Dificultatile mai ridicate de recrutare au aparut in zona pozitiilor de seniori sau pozitiilor nisate (Drupal, CRM, Sitecore, AIX sau HP-UX), intrucat un candidat care are o experienta vasta in domeniul sau de activitate este mai putin dispus sa faca o schimbare", a spus, pentru wall-street.ro, managerul de recrutare al companiei de software.

Suntem constienti ca specialistii IT sunt asaltati cu propuneri de colaborare.

Insa, tinerii, chiar daca vin cu mai putina experienta, sunt mult mai usor de angajat, odata ce sunt interesati sa se dezvolte si sa invete. Acesta este unul din motivele pentru care anul acesta focusul companie este pe juniori. Chiar si asa, oamenii de recrutare de la Cegeka sunt specializati pe headhunting/executive search. "Suntem constienti ca specialistii IT sunt asaltati cu propuneri de colaborare. Cautam in permanenta noi metode de abordare care sa nu aiba o nota clasica, tip sablon. De exemplu, de curand, ne-am hotarat sa abordam candidatii printr-o maniera invovatoare, contactandu-i printr-o poezie sau poveste. Folosim atat LinkedIn, Facebook, cat si alte retele de socializare, insa maniera in care abordam candidatii este una fresh", explica Mihaela Joian.

Fiecare nou angajat trece printr-o perioada de training pentru a se acomoda cu procesele, procedurile si aplicatiile folosite la nivel de companie. In paralel cu trainingul teoretic, angajatii sunt implicati in procesul de job shadowing si sesiuni de coaching.

Pe parcursul anului, Cegeka deruleaza programe de coaching pe agile, pair programming si test driven development. De anul acesta, compania a deschis o academie de cursuri si workshop-uri pentru specialisti din industria IT&C, care sa ajute la dezvoltarea de competente in raport cu anumite tehnologii de nisa sau metodologii de dezvoltare software. In plus, angajatii beneficiaza de masaj gratuit la sediul firmei, o sala de relaxare si jocuri si abonament gratuit la o biblioteca virtuala si la un complex sportiv.