Nevoite sa-si legitimeze mereu pozitia intr-un domeniu in care nu exista asteptari ca ar putea avea succes, femeile-manager sunt precaute, cauta sa nu greseasca, sunt „manageri de criza”, muncesc prea mult ca sa nu fie prea putin, cer prea mult de la angajati si au obsesia controlului, ‒ toate acestea de teama esecului. Un interviu cu sociologul Loredana Ivan despre provocarile inca existente legate de egalitatea de gen in societatea romaneasca.

Nu stiu daca sunt doar clisee sau valori la care societatea romaneasca adera, inclusiv prin generatiile mai tinere. Imi amintesc ca m-am uitat pe datele Barometrelor de gen la nivel european si un procent semnificativ dintre cei sub 30 de ani din Romania afirmau ca „este mai mult datoria barbatilor decat a femeilor sa aduca bani in casa“, sau ca „un barbat nu poate creste la fel de bine un copil, ca o femeie”.

Asta ca sa nu mai spunem de procentul mai ridicat comparativ cu media europeana al celor care considera ca „locul femeii nu e in politica” pentru ca „politica e ceva murdar”, unde femeile nu au ce sa caute. Toate acestea sunt preconceptii disfunctionale pentru o societate care isi doreste politicieni mai putin corupti, reducerea violentei asupra femeii si o mai buna impartire a sarcinilor intre munca si viata de familie.

Citeste mai multe despre cum muncesc femeile-manager pe CariereOnline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri