Ruth Porat

Ruth Porat

Fost director financiar al bancii de investitii Morgan Stanley, Ruth Porat a primit peste 70 de milioane de dolari de la Google pentru ca a lasat Wall Street pentru Silicon Valley.

Inca nu a inceput sa lucreze la Google, insa va avea un salariu de 650.000 de dolari, un bonus in cash de 5 milioane de dolari si 25 de milioane de dolari in stocuri financiare, pe care ii va primi, esalonat, in urmatorii doi ani.

Sursa foto: Shutterstock.

Ursula Burns - 10,2 milioane de dolari

Ursula Burns - 10,2 milioane de dolari

Ursula Burns a devenit CEO al companiei Xerox in 2009, de cand a reusit sa indrepte afacerea catre serviciile de business. Burns a fost una dintre cel mai bine platite femei manager din industria Tech in 2013, iar in 2014 a fost pe locul 22 in topul Forbes al celor mai puternice femei din lume.

Sursa foto: www.gpo.gov.

Amy Hood - 10,4 milioane de dolari

Amy Hood - 10,4 milioane de dolari

Amy Hood este director financiar la Microsoft, unde supervizeaza in prezent noua strategie a companiei de a face gratuite servicii care generau venituri mari, cum ar fi Windows sau Office. Strategia pare sa functioneze: veniturile Microsoft au crescut cu 8% in ultimele trei luni din 2014, in ciuda faptului ca vanzarile pentru Windows au scazut cu 13%.

Sursa foto: Shutterstock.

Sheryl Sandberg - 16,1 milioane de dolari

Sheryl Sandberg - 16,1 milioane de dolari

Sheryl Sandberg este Chief Operating Officer (COO) in cadrul Facebook, o functie ravnita printre multi executivi din domeniu. Compania inca nu a dat publicitatii lista de venituri pe 2014, insa Sheryl Sandberg s-a clasat printre cel mai bine platite femei executiv din industria tech in 2013.

Sursa foto: Facebook.

Ginni Rometty - 19,3 milioane de dolari

Ginni Rometty - 19,3 milioane de dolari

Ginni Rometty, CEO la IBM, este una dintre femeile cu cele mai ridicate salarii din industrie, o pozitie pe care si-o mentine inca, avand in vedere ca IBM s-a straduit din greu sa tina pasul cu competorii sai in ultimii ani.

Meg Whitman - 19,6 milioane de dolari

Meg Whitman - 19,6 milioane de dolari

Meg Whitman este in prezent CEO al companiei Hewlett-Packard (HP), pe care planuieste sa o divida in doua companii distincte. Dupa finalizarea procesului de divizare, care ar putea avea loc la finalul acestui an, Whitman va deveni CEO al HP Enterprise si directoare a HP Inc, afacere care se va ocupa de calculatoare si imprimante.

Marissa Mayer - 24,9 milioane de dolari

Marissa Mayer - 24,9 milioane de dolari

Marissa Meyer este pe locul doi in topul celor mai bine platite femei din industrie, din pozitia de CEO al Yahoo!. Mayer este la conducerea companiei Yahoo! din 2012, iar inainte a fost, printre altele, purtator de cuvant la Google. In topul Forbes din 2014 al celor mai puternice femei de afaceri din lume, Marissa Mayer a ocupat pozitia 16.

Safra Catz 37,7 milioane de dolari

Safra Catz 37,7 milioane de dolari

Catz a fost numita anul trecut co-CEO al companiei Oracle, pe care o conduce alaturi de Mark Hurd. Cei doi l-au inlocuit pe Larry Ellison in fruntea companiei, iar Catz a devenit femeia cu cel mai ridicat venit din industrie.

Sursa foto: Femeie manager/ Shutterstock.