Managerii trebuie sa inteleaga ca lucreaza pentru angajatii lor, ca sunt “antrenorii” lor si ca ii pot ajuta sa aiba succes. Iar asta pentru ca, in fond, toti lucreaza pentru clienti, sustine Jim Bagnola, trainerul NASA si Secret Service, prezent la o conferinta in Bucuresti.

Cum trebuie sa fie un lider in ziua de astazi

Pentru a afla raspunsul, Jim Bagnola ii incurajeaza pe manageri sa foloseasca, in stilul de conducere, toate calitatile pe care le are o femeie manager. "Aici sunt trei intrebari: este ea competenta? Ii pasa de tine ca persoana? Ai incredere in ea? Ca lider, ai nevoie de sa fii urmat: ii servesti pe angajati, le dai toate resursele necesare, iti pasa de ei, iei decizii increzatoare. Este un efect secundar. Nu trebuie sa-ti spui «Voi fi un lider extraordinar». Trebuie sa te intrebi «Cum ii fac pe oameni sa ma urmeze?»", sustine tranerul NASA si Secret Service.

Jim Bagnola a mai subliniat ca, spre deosebire de barbati, femeile manager adora schimbarea si vor sa vada schimbarea si tot el vad potentialul in barbati. Acestia din urma, insa, vor ca femeile sa ramana asa cum sunt si spera ca nu se vor schimba. "Schimbarile vor avea loc chiar daca vrei sau nu. Asa ca invatarea este necesara pentru a face fata provocarilor din viitor", a spus Jim Bagnola, la conferinta organizata de HPDI.

Bagnola, despre romani: Sunt mai deschisi decat americanii, dar le place sa vorbeasca mult si nu asculta

Totodata, Bagnola a vorbit despre diferenta intre managerii romani si cei americani. Trainerul NASA a mentionat, astfel, ca managerii romanii sunt "foarte buni" la a construi relatii. "Imi place sa lucrez cu romanii. Altfel, de ce as veni aici de 14-15 ani?! Romanilor le place sa se distreze, sunt isteti. Managerii romani sunt mult mai deschisi sa invete decat managerii americani, incearca lucruri diferite", a spus Bagnola.

Insa, in vizitele sale in Romania, el a remarcat o "mare problema" la romani, asa ca i-a urechiat un pic. "Cea mai mare provocare pentru romani este comunicarea: le place sa vorbeasca, dar nu sa si asculte. O alta problema mare este ca trebuie sa li se spuna de mai multe ori acelasi lucru. Trebuie sa le repeti: fa asta, fa aia. Iar o alta mare problema este ca romanii cred ca stiu totul. Dar nu stiu", a completat Jim Bagnola.

Jim Bagnola, speaker international si executive coach, a fost adus in Romania de HPDI (Human Performance Development International), companie de consultanta in HR, pentru a tine workshopul "Fifty Shades of Resilience - Rezistenta la invatare". Bagnola este expert in leadership si de mai bine de 30 de ani tine prezentari si cursuri in intreaga lume pe teme de leadeship, stress management, customer service, coaching si change management. In 2011, a lansat cartea "How to become a professional human being: accesing the power of the mind/body/job connection", disponibila in limba romana, cu titlul "De profesie om", la pretul de 43 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri