Este din ce in ce mai clar ca generatiile noi le schimba tot mai mult strategiile angajatorilor. Astfel, in viitor, va exista si situatia in care un angajat poate lucra pentru mai multe companii, cu care va imparti cele 8 ore de munca sau chiar nu se vor mai stipula contractual orele de munca, sustine Madalina Racovitan, partener si people service leader la KPMG, companie de audit si consultanta financiara, la conferinta HR 2.0: Tendinte si provocari in 2015 in piata muncii, organizata de wall-street.ro.

"In viitor, exista si varianta ca un angajat sa lucreze cu mai multi angajatori, cu contract cu numar de ore zero. I se va permite sa lucreze pentru mai multi angajatiori atunci cand vrea, fara un program fix. Angajatorii se pot folosi de aceasta plaja larga de resurse umane. In mod evident, in Romania va fi complicat. Dar angajatorii gasesc solutiii pentru a a-si optimiza costurile si a raspunde nevoilor de flexibilitate ale angajatilor", considera Madalina Racovitan.

Reprezentantul KPMG a prezentat, astfel, cei mai importanti factori care vor schimba gandirea angajatorilor.

  • Schimbarea in forta de munca: o influenta foarte mare o are schimbarea de generatii. "Ne asteptam sa incepem sa lucram in urmatorii ani cu patru generatii", a spus reprezentantul KPMG.
  • Cresterea diversitatii: este un factor foarte important pentru ca in tot mai multe organizatii exista diversitate in ce priveste varsta
  • Flexibilitate si personalizare crescute: Generatiile viitoare au nevoie de o flexibilitate mai mare, tinerii sunt mult mai preocupati de siguranta locului de munca, dar isi doresc flexibilitate, un echilibru mult mai mare intre viata personala si munca. "Daca nu ii vezi 8 ore pe zi la birou pe angajati, devii un pic neincrezator, dar probabil ca vor exista cateva companii vor permite flexibilitate si se va deschide robinetul, tot mai multe companii vor adopta flexibilitatea pentru ca generatiile noi au nevoie de ea", sustine Madalina Racovitan.
  • Mobilitatea si globalizarea: dezvoltarea societatii si tehnologia permit mobilitatea, ca atare forta de munca a inceput sa fie mobila

Pe langa acesti factori, Madalina Racovitan sustine ca HR-ul trebuie sa se alinieze la strategia de business a companiei, sa inteleaga business-ul organizatiei si sa devina partener al companiei, sa nu fie doar o functie de suport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri