Video CV-ul, plasarea asteptarilor salariale inainte de alte detalii, dar si rezervarea unui viitor candidat sunt doar cateva directii in care industria de recrutare si HR va arata in urmatorii ani, cel putin asta arata estimarile CeeVee, proiect realizat de platforma de recrutare Best Jobs.

"Totul se automatizeaza. Cand ai un produs care arata ca in 2002, risti ca oamenii sa te ocoleasca. Ne propunem sa sa eficientizam procesul de recrutare, prin implementarea video CV-ului, un mod prin care candidatul sa se prezinte in cateva vorbe, asta pentru a usura efortul de recrutare al companiei aflata in cautarea de noi angajati. Totodata ne propunem sa scoatem in evidenta si asteptarile salariale ale potentialului angajat. Vrem sa ne asiguram ca totul sa fie cunoscut inca de la inceput", a declarat Oana Manga (foto), sales manager CeeVee.

Totodata, ca parte a evolutiei pe piata de recrutare, platforma CeeVee propune introducerea conceptului de "booking" a candidatului, un mod mai usor prin care se poate programa o intalnire ulterioara cu acesta, dupa ce, in prealabil, a trecut de etapele video CV-ului si a cerintelor salariale.

"In opinia noastra acest tool este foarte eficient si va permite angajatorului sa isi creeze o baza de selectie mult mai apropiata de cerintele sale. Costul unui booking reprezinta 1% din salariul cerut de candidat. (...) Pentru pozitiile de entry level incurajam anunturile. Platforma CeeVee se foloseste pentru posturi de candidati specializati", a mai aratat Oanga Manga.

Penetrarea Internetului la sate, o problema

Penetrarea scazuta a Internetului in zona rurala, una cu potential pentru angajare in zonele de provincie, face ca procesul de recrutare sa devina mult mai greoi in aceste zone, mai sustine reprezentantul CeeVee.

"Penetrarea Internetului este foarte scazuta in mediul rural. La platforma CeeVee au acces cei care sunt conectati la Internet si care au device-uri. Speram ca autoritatile locale sa dezvolte penetrarea Internetului in zonele rurale, in asa fel incat toti potentialii viitori angajati sa aiba acces la date", a conchis managerul CeeVee.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri