Inteligent

Inteligent

Angajatorii cauta angajati care sa fie inteligenti, dar nu este cazul sa spui ca esti inteligent. Este un cuvant pe care vrei sa-l auzi de la ceilalti, nu de la tine, potrivit specialistilor citati de Business Insider.

Ce sa faci in schimb: Vorbeste despre modul in care gandesti si foloseste cuvinte ca "gandire logica", "invatare rapida" sau "gandire in perspectiva". Trebuie sa folosesti cuvinte care sugereaza mai degraba a fapte decat lauda.

Sursa foto: Carti, esarfa, ochelari/Shutterstock.com

Simpatic

Simpatic

Asa cum nu trebuie sa mentionezi "inteligent", tot asa nu este indicat sa spui ca esti "simpatic". In plus, este greu sa demonstrezi.

Ce sa faci in schimb: Pregateste-te sa vorbesti despre faptul ca esti "team-player", "entuziast", "dedicat" sau "deschis" si sa le sustii cu exemple in diferite situatii la job.

Sursa foto: Femeie care se admira in oglinda/Shutterstock.com

De succes

De succes

Poti sa faci ceva care sa aiba succes, insa nu poti spune despre tine ca esti "plin de succes".

Ce sa faci in schimb: Poti spune cu incredere ca esti foarte bun la ceea ce faci, pe baza experientei si rezultatelor de pana acum.

Sursa foto: Succes/Shutterstock.com

Obsesiv

Obsesiv

Daca vrei sa spui ca esti foarte pasionat de jobul tau, de ceea ce faci zi de zi si ca nu te ridici de la birou pana nu-ti termini munca, spune asa, dar nu folosi "obsesiv". Este un cuvant negativ si faci rau imaginii tale la interviu.

Ce sa faci in schimb: Sunt multe cuvinte prin poti descrie ca esti foarte implicat si dedicat la locul de munca. Le poti folosi chiar pe acestea, "implicat", "dedicat", dar si "concentrat", "muncitor" sau "orientat catre detalii".

Sursa foto: Femeie care se uita in laptop/Shutterstock.com

Modest

Modest

Este ciudat sa te lauzi ca esti modest. Nu incerca sa-i explici angajatorului cat de modest esti, pentru ca ii vei scadea increderea in tine.

Ce sa faci in schimb: Mergi pe strategia "arata, nu spune". Vorbeste despre ce ai facut si despre ce rezultate ai avut.

Sursa foto: Tanara/Shutterstock.com

Sursa foto: Succes/Shutterstock.com