Cu siguranta ca au existat momente in viata ta in care ti-ai imaginat cum ar fi sa iti incepi propria afacere. Care sunt semnele ca ar trebui sa faci acest pas?

Este destul de normal sa te gandesti la o posibila afacere in special cand auzi povestile de succes ale unor oameni de afaceri care au avut ambitia si perseverenta de a infiinta o companie.

Viziunea lor te inspira si te face sa iti pui intrebari. Oare nu ai putea si tu sa faci acelasi lucru? Inainte de a te aventura pe acest drum este bine sa iei in considerare cateva dintre semnele care arata ca ar trebui sa faci un obiectiv din visul tau de a pune bazele unei afaceri.

1. Te gandesti toata ziua la o afacere de viitor

Esti preocupat constant de pasii pe care ar trebui sa ii faci ca sa incepi o afacere; nu doar visezi cu ochii deschisi ci te gandesti serios la aceasta posibilitate. Departe de a fi un simplu capriciu de moment, dorinta ta de a intra in lumea afacerilor trebuie sa fie atat de puternica incat sa te determine sa faci tot posibilul pentru a-ti materializa gandurile. Daca esti convins de faptul ca ai tot ce-ti trebuie pentru a-ti si pune in practica aceste idei inseamna ca te indrepti spre directia potrivita.

2. Pasiunea ta pentru un anumit domeniu nu are limite

Antreprenorii adevarati “sunt pasionati de ceea ce fac si vor face tot ce le sta in putinta pentru ca viziunea lor sa devina” un lucru de care sa se bucure si restul lumii, conform Entrepreneur.com. Pasiunea ta este factorul care te mobilizeaza in asa fel incat sa obtii ceea ce iti doresti, iar cand toata viata ta graviteaza in jurul acesteia ar trebui sa te folosesti de acest fapt pentru a o transforma intr-o afacere.

3. Stii cum sa actionezi pe cont propriu

Independenta te caracterizeaza astfel incat atunci cand ai o problema te pui pe cautat solutia potrivita. Asta nu inseamna ca nu vrei sa ceri ajutorul celorlalti ci ca te bazezi mai mult pe propriile resurse pentru a-ti atinge telurile. Faptul ca esti constient de responsabilitatea cu care iei anumite decizii arata ca esti pregatit sa faci marele pas.

4. Crezi ca jocul este mult mai important decat rezultatul sau

Fie ca vei pierde sau ca vei castiga, esti ferm convins ca ceea ce conteaza este faptul ca te-ai implicat in “joc”; nu vrei sa traiesti cu regretul ca nu ai profitat de o anumita ocazie doar pentru ca iti era teama de esec. O astfel de mentalitate iti da puterea de a face fata obstacolelor pe care le vei intampina atunci cand vei pune bazele unei afaceri; asta nu arata decat ca esti dispus sa privesti esecurile cu indulgenta fara a le ignora totusi intrucat stii ca ai ce invata in urma lor.

Om de afaceri

Foto: Om de afaceri, Shutterstock

5. Ai extrem de multa incredere in tine

Vocea ta interioara este mai puternica decat opiniile altora: nu te lasi afectat de faptul ca ceilalti te judeca sau ca nu sunt de acord cu ceea ce faci ci esti constient ca fiecare are dreptul la propria opinie. Pentru a putea incepe o afacere de succes trebuie sa crezi in tine, in ideile si abilitatile tale mai mult decat cred cei din jurul tau, potrivit Inc.com. Astfel iti traiesti viata asa cum vrei tu nu dupa cum iti dicteaza altii. Preferi sa pierzi jucand dupa regulile tale decat sa te iei dupa ceea ce spun ceilalti si sa castigi deoarece nu vrei ca viitorul tau sa fie in mainile altora.

6. Niciun job nu este potrivit pentru tine

Daca esti nemultumit de jobul pe care il ai si simti ca iti doresti ceva mai mult de la viata decat ceea ce iti ofera acesta, poate ca ar fi o idee buna sa te orientezi spre alt domeniu. Dar probabil ca ai incercat si asta si nu a mers. Ce iti ramane de facut? Gandeste-te serios la lansarea propriei afaceri. Desi asta implica mai multa munca fata de cum erai obisnuit la jobul tau, posibilitatea ca tu sa te simti implinit este mai mare.

7. Nu ti-e teama de necunoscut

Lipsa ceritudinii nu constituie un motiv de ingrijorare pentru tine, ci o sursa de entuziasm. Cu alte cuvinte, iti place sa explorezi necunoscutul si fiecare problema este o provocare care exista doar pentru a te ajuta sa evoluezi si nu pentru a sta in calea succesului tau.

8. Ai abilitatile unui lider innascut

Abilitatea de a-si comunica eficient ideile si de a-i convinge pe altii sa i se alature transforma un simplu antreprenor intr-un adevarat lider. Nicio afacere nu poate evolua fara un lider care sa isi motiveze echipa si sa o ajute sa isi atinga obiectivele, asa ca daca crezi ca ti-ai dezvoltat abilitati de leadership ai un motiv in plus pentru care sa te gandesti la viitoarea ta afacere.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri