Interviul de angajare se poate transforma intr-o experienta de-a dreptul ciudata daca unele intrebari se dovedesc a fi total neasteptate.

Inainte de un interviu de angajare ne pregatim intotdeauna pentru tot ce urmeaza, teste si intrebari, mai dificile sau mai usoare, in functie de viziunea fiecaruia. Ce se intampla insa atunci cand esti pus in fata unor intrebari incomode, ciudate, ridicole sau de-a dreptul bizare pentru care pur si simplu nu ai cum sa te pregatesti inainte.

Am ales cateva intrebari de pe site-ul Quora, unde cei care au trecut printr-o astfel de experienta au povestit cum au decurs lucrurile si cum au reusit sa raspunda.

Brandon Hoe, fotograf si fondatorul ClearSketch povesteste cum la unul din primele sale interviuri cu o cunoscuta companie de consultanta, a avut parte de una dintre cele mai ciudate experiente. Femeia care se ocupa de interviu si care mirosea destul de tare a alcool, s-a uitat fix in ochii lui, apoi a inceput sa se roteasca si l-a intrebat “Stii sa dansezi lambada?”. Brandon a fost atat de uimit de intrebare incat nu a stiut ce sa raspunda pentru cateva minute, apoi a bajbait un “nu” si ca nu a dansat acest stil niciodata, apoi a plecat.

Nitin Gupta, fotograf si antreprenor, a fost intrebat: “Daca nu iti ofer acest job, o sa iesi in oras cu mine?” Din pricina regulilor companiei, femeia care se ocupa de interviu si care avea sa-i fie manager nu putea sa aiba vreo legatura cu el daca ar fi fost angajat. Nitin a preferat sa o aleaga pe ea in locul jobului, justificandu-si decizia prin faptul ca ar fi fost de-a dreptul ciudat sa lucreze cu cineva pe care a refuzat pentru job. In final a reusit sa aiba si locul de munca, dar avand un alt manager si s-a intalnit si cu fata respectiva pentru o perioada.

Dianne Felder povesteste cum in urma cu multi ani, la primul interviu in perioada facultatii, a fost intrebata: “Ce fel de protectie folosesti pentru a nu ramane insarcinata?” A fost socata. Angajatorul si-a motivat intrebarea spunand ca nu isi doreste sa piarda timp si bani angajand pe cineva care va ramane insarcinata si va pleca.

Akshat Singhal, matematician si inventator, a fost intrebat: “Daca paharul din sticla de pe masa este aruncat pe geam, in cate bucati se va sparge?” Akshat a facut o pauza de 40 de secunde uitandu-se mirat la cel care ii lua interviul, apoi a zambit si a raspuns ca nu stie. La final, cand a intrebat ce se astepta de la el cu aceasta intrebare, angajatorul a raspuns “nimic, voiam doar sa-ti vad expresia!”

O intrebare mai mult decat ciudata a primit si Keith Boesky, la un interviu pentru o importanta firma de avocatura. Unul dintre asociatii principali l-a intrebat: “Daca ai putea fi orice leguma din lume, ce ai fi?”

Pentru Fernando Guttierez interviul s-a terminat chiar inainte de a incepe. Dupa ce a asteptat mai mult de o ora, angajatorul l-a intrebat: “Daca ai asteptat atat, poti sa mai astepti inca 15 minute?” Acesta a raspuns iritat ca nu, deoarece are un avion de prins.

Adam Newman a fost de-a dreptul socat de intrebarile pe care le-a primit la un interviu si a fost incapabil sa raspunda. “Cum ai ascunde un cadavru?”, “Care este episodul preferat din South Park?” si “Cum ai construi un raft de condimente pentru o persoana nevazatoare?”

Mark Mankin a primit o intrebare ciudata dar in acelasi timp amuzanta: “Mananci repede sau mananci incet?” Raspunsul a fost unul pe masura: “in comparatie cu mama mea mananc repede, in comparatie cu cainele meu, mananc incet. Mark a reusit sa obtina atunci job-ul pe care si-l dorea.

Ce alte intrebari ciudate ati primit sau ati auzit in cadrul unui interviu de angajare?

Foto maine:
interviu de angajare, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri