Call-center/suport clienti/suport tehnic

Call-center/suport clienti/suport tehnic

Call-centerele si centrele de suport clienti sau suport tehnic fac parte din categoriile de angajare cu cele mai mari sanse de gasire a unui loc de munca pentru tineri, potrivit agentiilor de recrutare Manpower, Lugera si Apt Group. Cele mai cautate limbi sunt franceza si germana, la care se adauga engleza obligatoriu.

"Am primit in permanenta cereri de operatori Call Center care necesita cunoasterea a doua limbi straine, iar competentele cautate sunt cele care presupun cunostintele de nivel avansat in traducere si interpretare in limbile respective, fiind preferati absolventii facultatilor de limbi straine. Experienta nu e necesara, companiile care recruteaza acest tip de angajati, ii formeaza inainte de a incepe activitatea propriu-zisa, de obicei vreme de o luna. Trebuie precizat ca e de preferat ca absolventii sa fi avut ocazia sa converseze sau sa studieze in tarile in care se vorbesc limbile straine studiate pentru ca majoritatea centrelor de servicii sau call centerelor necesita fluenta cvasi-nativa in utilizarea respectivelor limbi", sustine Daniela Chitimia, consultant recrutare la agentia Manpower Timisoara.

Sursa foto: Call-center/Shutterstock.com

Shop assistant

Shop assistant

Si in retail sunt mari sanse de angajare pentru tinerii absolventi, in special pe postul de shop assistant. Jobul este potrivit mai ales pentru cei care vor sa lucreze in vanzari sau in marketing pentru ca ii ajuta sa inteleaga psihologia consumatorului. Nici cerintele nu sunt prea mari. Cu spirit de echipa, abilitati de comunicare cu clientii si cunoasterea limbii engleze la nivel conversational poti fi candidatul perfect.

Sursa foto: Shop assistant/Shutterstock.com

Receptie

Receptie

Angajatorii din domeniul hotelier sunt interesati de tinerii absolventi, in special pentru a lucra la receptie. Limba engleza trebuie vorbita fluent, iar o a doua limba macar la nivel conversational. La mare cautare este acum limba germana, sustin reprezentantii companiei de recrutare Apt Group.

Sursa foto: Receptie/Shutterstock.com

Contabilitate primara

Contabilitate primara

Pasionatii de cifre au sanse mari sa se angajeze pe un post de contabilitate primara. Angajatorii sunt in cautare de tineri absolventi dornici sa lucreze in contabilitate, care cunosc limba engleza si o a doua limba straina, sustin specialistii in recrutare de la Apt Group.

Sursa foto: Calcule/Shutterstock.com

Asistent manager

Asistent manager

Sansa mari de angajare sunt si pe postul de asistent manager. La fel ca la celelalte posturi amintite, cerintele de angajare sunt minime: cunoasterea limbii engleza la nivel fluent si cunoasterea unei a doua limbii straine si capacitate buna de comunicare, organizare si planificare.

Sursa foto: Asistent manager/Shutterstock.com

Sursa foto: Absolventi/Shutterstock.com