Astfel, angajatorii din Republica Ceha pun la dispozitie 176 de locuri de munca pentru posturi de operator, lucrator in productie – asamblarea aparatelor de aer conditionat, operator autoclave/asamblor, muncitor asamblare, slefuitor – pilitor, lucrator in prelucrarea lemnului si software support analyst.

In Germania sunt deschise 138 de posturi (asistent medical generalist, factor postal, tamplar/dulgher, fierar - betonist, betonist, agent de paza, agent de securitate, comisionar, sudor MAG, tehnician sisteme de securitate – alarma si supraveghere, optician, manager vanzari, tehnician electrotehnist, tehnician electronica, tehnician electronica – service fibre laser de mare putere, asamblor – montator in productie, mecatronist, operator CNC – strungar/frezor, mecanic auto, operator stivuitor, mecanic echipamente pneumatice si hidraulice).

Un numar de 45 de locuri de munca sunt vacante in Suedia pentru pozitii de vopsitor auto, femeie de serviciu si mecanic auto.

Citeste si:

De asemenea, romanii care isi doresc un job in afara granitelor pot opta si pentru Marea Britanie (22 pozitii - ingrijitor persoane, asistent medical, infirmier), Elvetia (10 posturi - ingrijitor copii/au pair), Irlanda (10 posturi - muncitor necalificat/culegator de ciuperci), Austria (patru posturi - dezvoltator software, inginer electric in industria de automobile, programator, inginer software). Locuri de munca sunt disponibile si in Norvegia (trei posturi - bucatar preparate indiene, coordonator de cercetare al U.E in securitatea calculatoarelor), Belgia (doua posturi de sofer camion CE), in Polonia un post reprezentant vanzari si in Spania un post de maseur.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicita calificare in domeniu, experienta profesionala anterioara, precum si cunostinte de limba a statului respectiv sau de limba engleza. Persoanele interesate, care au domiciliul in Bucuresti, se pot adresa consilierului EURES din cadrul A.M.O.F.M Bucuresti, strada Spatarul Preda nr. 12, sector 5, telefon 021/316.55.08 interior 233, pentru a fi informate, consiliate si mediate in vederea obtinerii unui loc de munca in strainatate sau pot viziona ofertele accesand site-ul EURES national www.eures.anofm.ro.

Sursa foto: Angajare, Shutterstock.com