Stim cu totii ca mailul de serviciu ar trebui folosit doar in scop profesional, si nu personal, tocmai pentru ca adresa de mail ii apartine angajatorului. Desi adresa de e-mail include, de obicei, si numele angajatului (de exemplu,mihai.popescu@companiax.ro), contul se afla in proprietatea angajatorului pe toata durata angajarii sale la o companie. Daca mailul se serviciu apartine angajatorului, lucrurile nu sunt la fel de clare in ceea ce priveste informatiile pe care le contine contul respectiv. Apartin angajatului sau angajatorului?

Mailurile personale, proprietatea angajatului

Potrivit societatii de avocati Popovici Nitu & Asociatii, raspunsul corect depinde de o serie de factori, inclusiv de regulile interne ale unei companii. Plecand de la aceasta premisa, orice informatie legata de activitatea profesionala desfasurata in baza contractului individual de munca este proprietatea angajatorului.

Asta in teorie. In practica insa, exista situatii in care angajatii utilizeaza conturile de mail puse la dispozitie de angajatori ca sa comunice in interes personal. Pentru ca aceste mesaje fac parte din sfera vietii private a angajatilor, accesarea acestor mesaje de catre angajatori este interzisa si poate fi calificata drept infractiune. Acelasi lucru este valabil si pentru corespondenta prin posta.

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro.

Sursa foto: Angajat/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri