Muncitorii din agricultura

Muncitorii din agricultura

Agricultura este unul dintre domeniile de top in Romania, dupa numarul de angajati, cateva sute de mii de angajati lucrand cu acte in regula in acest domeniu.

Varful de activitate este vara, cand se culeg roadele culturilor de primavara, iar munca pe camp pe temperaturi ridicate poate fi greu de suportat.

Foto: agriculori, Shutterstock

Muncitorii la lucrari de intretinere a strazilor

Muncitorii la lucrari de intretinere a strazilor

Vara este perioada in care, cel putin in marile orase, se da startul la repararea strazilor, in special datorita decongestionarii traficului, odata cu perioada concediilor.

Iar cand temperatura la umbra depaseste 30-35 de grade, nu poate fi decat neplacut sa lucrezi cu asfalt incins in bataia soarelui.

Foto: muncitori strazi, Shutterstock

Muncitorii din topitorii

Muncitorii din topitorii

Industria prelucratoare inglobeaza cei mai multi angajati, desi este o industrie recunoscuta pentru conditiile grele de munca. Mai mult, munca in topitorii este una dificila in orice perioada a anului, mai cu seama vara, cand si afara si inauntru temperaturile sunt sufocante.

Foto: topitorie, Shutterstock

Vatmanii

Vatmanii

Multe dintre tramvaiele care transporta calatori sunt invechite si nu au sisteme de aer conditionat. Un program intreg, mai ales in tura de dupa-amiaza, nu poate fi decat neplacut si greu de suportat.

Foto: tramvai, Shutterstock

Personalul din bucatarie

Personalul din bucatarie

Bucatarii si restul personalului din bucatariile care nu sunt dotate cu aparate de aer conditionat au mult de suferit vara. In conditile unei zile de canicula, in interiorul unei bucatarii cu multe plite si cuptoare temperatura depaseste cu mult 40 de grade.

Foto: bucatari, Shutterstock

Agentii de rampa pe aeroporturi

Agentii de rampa pe aeroporturi

Munca cea mai dificila pe aeroporturi pe timp de vara, dar si pe temperaturi scazute iarna, o au agentii de rampa (incarca-descarcare bagaje), precum si cei care dirijeaza avioanele la sol au de infruntat caldura ore in sir pe pista.

Foto: pista avion, Shutterstock

Lucratorii din calcatorii

Lucratorii din calcatorii

Curatatoriile chimice au devenit din ce in ce mai populare in randul romanilor care nu au timp sa se ocupe cu curatarea si calcarea hainelor. Calcarea hainelor, chiar si in conditii de temperatura scazuta este o activitate neplacuta pentru multi, pe timp de vara poate fi o povara.

Foto: calcare, Shutterstock

Obligatiile angajatorilor

Obligatiile angajatorilor

Angajatorii au obligatia sa asigure intre 2 si 4 litri de apa minerala pentru fiecare persoana, intr-un schimb.

Pentru cei care lucreaza in aer liber se vor lua masuri de ameliorare a conditiilor de munca prin reducerea intensitatii efortului si alternarea perioadelor de lucru cu pauze la umbra. Acolo unde e posibil, lucratorilor li se vor asigura spatii de repaus sau dusuri.

Foto: muncitor band apa, Shutterstock

Sursa foto: Topitorie, Shutterstock