Un procent de 39% dintre tineri declara ca la primul job full-time au avut un salariu net cuprins intre 150 si 250 euro, se arata intr-un studiu realizat de Hipo.ro privind Piata fortei de Munca in 2015.

Mai putin de un sfert (23%) dintre tineri au declarat ca au primit intre 250 – 350 euro, in timp ce 19% au avut salarii peste 350 euro, iar 16% salarii sub 150 euro, potrivit studiului.

Planuri de recrutare ale companiilor in 2015

In ceea ce priveste planurile de angajare ale companiei, studiul arata ca trei sferturi dintre organizatii vor sa recruteze intre 3-10 interni in cursul acestui an. Peste 70% dintre tinerii care sunt selectati pentru un internship/trainee primesc propuneri in vederea ocuparii unei pozitii permanente in cadrul companiei la finalul programului.

Iar cei angajati primesc din partea companiei o serie de alte extrabeneficii printre care, cele mai frecvente sunt: zilele de concediu, bonurile de masa, asigurarile medicale, training-uri si cursuri de specializare, burse de studiu, vacante platite.

Tinerii care sunt in cautarea unui loc de munca pot sa acceseze targul virtual Hipo.ro pentru absolventi, un proiect online de recrutare adresat studentilor si masteranzilor care finalizeaza studiile si vor sa se angajeze in aceasta vara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri