Din 2017, salariatii marilor companii americane vor fi obligati sa publice diferenta de salariu dintre CEO si salariati. Iar datele se pare ca vor face destul de mult zgomot. Potrivit clasamentului realizat de Glassdoor, unii manageri au salarii delirante, uneori chiar si de 2000 de ori mai mari decat salariul mediu pe companie. Si asta nu la companiile de la Silicon Valley, asa cum poate te-ai astepta, potrivit revistei Cariere.

Incepand din 2017, jandarmul bursei americane, Security Exchange Comission, va obliga toate companiile cotate sa publice raportul dintre salariul CEO-ului si salariul mediu pe companie. Asta cu scopul de incuraja managerii sa mai reduca "din partea leului". Diferentele de salariu mari alimenteaza polemici privitoare la inegalitatile de pe piata muncii din SUA. Acestea au crescut de la o rata de 1 la 30 in anii 1980 la 1 la 300 in prezent, potrivit Institutului american de politica economica.

Rezultatele site-ului Glassdoor confirma tendintele. CEO-ii americani castiga, in medie de 204 ori mai mult decat un salariat obisnuit. Pentru realizarea studiului, site-ul american specilizat in evaluarea angajatorilor, a trecut prin sita salarii colectate inca din 2008 (actualizate potrivit inflatiei) in toate intreprinderile S&P500 (unul dintre principalii indici bursieri din SUA). Le-a comparat apoi cu salariile managerilor, publicate in rapoartele anuale.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri