S-au cam dus vacantele. Putini sunt cei care mai pleaca in septembrie. In principiu, de luni, ar trebui sa fie cam toata lumea la birou, inclusiv tu. Nu vrei, stiu, ai mai fi stat in vacanta, ai venit obosit, fara chef de munca, s-au adunat atatea lucruri de facut… te simti deprimat. Sa fie oare depresie sau o indispozitie fireasca? Viorel Nedelcu, psiholog si psihoclinician la Centrul Medical Bellanima a explicat pentru Revista Cariere de ce nu suntem in apele noastre la venirea din concediu. Iar noi iti spunem cum iti faci viata mai usoara la venirea din concediu.

Pentru cei mai multi dintre oameni, inceputul lunii septembrie, sfarsitul vacantelor, este o perioada mai mult decat incarcata. Sedinte peste sedinte, definitivare de proiecte, demararea de proiecte noi si toate astea dupa o perioada in care ai incercat sa te relaxezi. Chiar daca ai reusit sau nu.

„La nivelul simtului comun, vacanta este un eveniment foarte dorit si foarte idealizat, pentru ca, desi este impamantenita ideea ca este o perioada de maxima relaxare, in realitate vacanta intra in top 50 al celor mai stresante evenimente de viata. De obicei in primele zile de vacanta nu reusim sa ne decuplam de ritmul anterior si de aceea cele 5 - 7 zile de vacanta, cum sunt standard luate zilele libere, nu sunt chiar suficiente. Ideal ar fi doua saptamani legate pentru a simti beneficiile unei vacante.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

TOP destinatii de vacanta:...
Citeste si: Destinatii de vacanta: Recomandarile Lonely Planet pentru 2019

Sursa foto: cariereonline.ro

Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Structura anului scolar 2019 - 2020. Scoala incepe pe 9 septembrie