Compania de recrutare APT Group estimeaza afaceri in crestere cu 20% pentru anul acesta, de la 96,6 milioane de lei (21,7 mil. euro) in 2014, in conditiile cresterii cererilor de servicii de recrutare din partea companiilor cu activitate pe piata locala.

"Se va mentine trendul de crestere al companiei APT, la fel ca si al altor agentii de HR, pentru ca piata muncii a devenit tot mai sofisticata si este nevoie de o expertiza complexa in gestionarea capitalului uman, in livrarea de consultanta si solutii personalizate, fie ca este vorba despre recrutarea pentru pozitii de entry-level, de high executive, de servicii de payroll sau munca temporara, de outsourcing sau comunicare interna", a declarat pentru wall-street.ro Carmen Gherghina, specialist in recrutare in cadrul companiei APT.

Si in 2014 afacerile companiei au crescut de la 85,6 milioane de lei la 96,6 milioane de lei.

Cum a ajuns recrutorul la formatul 3 in 1

Reprezentantul APT caracterizeaza piata de recrutare ca fiind provocatoare in anul 2015, ceea ce ii determina pe recrutorii sa fie inventivi, sa dea dovada de agilitate si flexibilitate.

"S-a depasit etapa in care accentul era pe selectia de candidati, dintr-un bazin generos de profile. Acum promovam si vindem jobul, cu toate instrumentele specifice profesiei de vanzator. Recruterul capata treptat un format 3 in 1, un mix de head hunter, job seller si business strategist", a explicat Gheorghina.

In ceea ce priveste cererea, specialistul APT spune ca serviciile de recrutare sunt mai intens solicitate in acest an.

"Observam o crestere importanta a cererii de recrutare in domeniul vanzarilor (mai ales de servicii specializate B2B) si in financiar – contabilitate. Se relanseaza vizibil domeniul serviciilor financiare de creditare (IFN-uri), pentru care oferta de forta de munca este inca insuficienta si, odata cu dinamica pietii de recrutare, s-a amplificat cererea de specialisti in HR", a explicat Carmen Gherghina.

Cele mai multe angajari in 2015 au loc in domeniile BPO, IT, in centre de servicii, in IFN-uri si in companii din domeniul FMCG si ONG-uri.

Pozitiile cu cele mai mari oferte de joburi sunt pentru specializarile financiar-contabil, operatiuni, vanzari, IT si resurse umane. Cel mai greu de acoperit sunt posturile de senior sorfware developer, sudor, macaragiu, medic si farmacist.

O noutate a anului aceste sunt angajarile in etape

"In acest an, s-a confirmat tendinta angajarilor «in etape»: cronologic, primul contract de angajare este de obicei pe perioada determinate (de 3 – 6 luni), pentru ca ulterior, in functie de performante, acesta sa fie transformat (sau nu) in contract pe perioada nedeterminata. Fac exceptie pozitiile de seniori, manageri cu experienta, specialisti, pentru care se incheie de la inceput contracte pe perioada nedeterminata", a explicat Fanel Tronaru, specialist in recrutare in cadrul APT Group.

Compania de resurse umane a fost infiintata in anul 1994 si are ca obiect principal de activitate recrutarea de personal, alaturi de servicii de marketing si comunicare, precum si software pentru maximixarea proceselor de HR.

Principalii concurenti pe piata de recrutare ai APT Group sunt Lugera, ManpowerGroup, Adecco, GiGroup si Agentia Professional.

Sursa foto: ascensiune, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri