Un program de master MBA (Master of Business Administration) aduce cu sine o serie de avantaje in cariera, printre care un salariu mai bun, o pozitie mai inalta la job, imbunatatirea calitatilor de lider, insa cel mai important beneficiu este schimbarea traiectoria vietii absolventilor, intr-un sens bun, a declarat pentru wall-street.ro Sabah Khan, assistant director in cadrul Stanford Graduate School of Business.

Stanford Graduate School of Business este cunoscuta in special pentru procesul ultra-selectiv prin intermediul caruia isi alege studentii, doar 5% dintre candidati fiind acceptati. Scoala ofera cursuri de masterat, doctorat si MBA. Taxa pentru programul de MBA este de 64.000 de dolari.

"Intreaga traiectorie in viata se schimba intr-un mod bun odata cu absolvirea unui MBA, atat din punct de vedere al avansarii in cariera, dar si mai mult decat atat. Multi oameni declara ca li s-au schimbat perceptiile legate de lucrurile pe care le credeau posibile. Au avut anumite visuri, insa dupa absolvirea cursurilor afirma ca au ajuns sa poate gandi chiar mai departe de atat. Asadar, cred ca schimbarea perspectivei este parte a eficientei unui program de MBA", a explicat Khan.

Anual, circa 8.000 de persoane isi depun candidatura pentru un loc la programul de MBA a prestigioasei universitati americane Stanford, insa doar 400 sunt acceptati.

"Avem o curricula riguroasa, multi oameni spun insa ca experienta si cultura pe care le ofera progamul sunt cele care schimba vieti, nu doar cariere. Studiezi toate acele materii pe care le avem in programa, afli tot ce trebuie sa stii in acele domenii, insa la final cred ca ceea ce conteaza de fapt este transformarea prin care trece fiecare. Cred ca valoarea unui master la Stanford este diferita, poti sa devii un manager mai bun, un lider mai bun, un individ mai inteligent, dar si o persoana mai buna", a subliniat Sabah Khan.

Nu iti permiti un MBA?...
Citeste si: Nu iti permiti un MBA? Citeste aceste 5 carti pentru autoeducare

Ea a aratat ca persoanele admise in cadrul programului pot beneficia de sustinere financiara prin imprumuturi, daca nu isi permit sa achite valoarea studiilor. Banii pot fi returnati dupa finalizarea programului.

Sursa foto: Absolventi, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum argumenteaza managerii romani avantajele unui MBA in Viena?