Industrie prelucratoare

Industrie prelucratoare

Angajatorii din Industrie prelucratoare se asteapta la cresteri solide ale numarului total de angajati in intervalul octombrie – decembrie 2015, raportand o Previziune Neta de Angajare de +25%.

Intentiile de angajare sunt mai robuste atat comparativ cu trimestrul al treilea din 2015, cat si cu trimestrul al patrulea din anul 2014, imbunatatindu-se cu 5, respectiv 13 puncte procentuale.

Previziunea Neta de Angajare se obtine facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator. Pentru tarile care au acumulat date cel putin 17 trimestre consecutiv, printre care si Romania, cifrele citate au fost supuse ajustarii sezoniere, cu exceptia cazului in care se specifica altfel.

Foto: muncitori, Shutterstock

Comert cu ridicata si cu amanuntul

Comert cu ridicata si cu amanuntul

In intervalul octombrie – decembrie, ritmul de angajare va fi probabil alert, potrivit angajatorilor, care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +20%.

Intentiile de angajare s-au imbunatatit considerabil atat prin raport cu trimestrul al treilea, cat si cu ultimul trimestru al anului trecut, crescand cu 12, respectiv 16 puncte procentuale.

Foto: comert, Shutterstock

Constructii

Constructii

Angajatorii din sector raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +18%, cea mai puternica enuntata din trimestrul al doilea din 2012 pana in prezent.

Planurile de angajare pentru intervalul octombrie – decembrie 2015 sunt cu 9 puncte procentuale mai puternice decat cele din trimestrul al treilea din 2014 si cu 21 puncte procentuale mai robuste decat cele din intervalul octombrie – decembrie 2014.

Foto: constructii, Shutterstock

Administratie publica si servicii sociale

Administratie publica si servicii sociale

In trimestrul al patrulea din 2015, cei aflati in cautarea unui loc de munca in sector se pot astepta sa beneficieze de cel mai puternic ritm de angajare raportat din trimestrul intai din 2012 pana in prezent, conform angajatorilor, care enunta o Previziune Neta de Angajare de +16%.

Planurile de angajare sunt cu 11 puncte procentuale mai puternice atat comparativ cu trimestrul anterior, cat si cu intervalul octombrie – decembrie 2014.

Foto: functionar public, Shutterstock

Finante, asigurari, serviciii imobiliare si servicii de afaceri

Finante, asigurari, serviciii imobiliare si servicii de afaceri

Angajatorii continua sa prognozeze cresteri ale numarului total de angajati, anuntand o Previziune Neta de Angajare de +11%.

Previziunea este neschimbata in raport cu trimestrul al treilea din 2015, dar scade cu 7 puncte procentuale in raport cu intervalul comparabil al anului trecut.

Foto: finante, Shutterstock

Sursa foto: joburi, Shutterstock