Stim ca ai completat CV-ul cu destula usurinta. Mai stim si ca scrisoarea de intentie iti da batai de cap. Pentru a o redacta, este recomandat sa faci o pauza de o zi dupa realizarea CV-ului, pentru a iti improspata mintea, potrivit revistei Cariere.

Cu toate ca va fi greu, caci esti implicat in experientele pe care le vei scrie in scrisoarea de intentie, incearca sa oferi angajatorului o privire de ansamblu, cu focus pe detaliile cu adevarat relevante. Cel mai bun sfat pentru a redacta o scrisoare de intentie care sa conteze in ochii si decizia angajatorului ar fi sa te pui in locul lui – ce ar vrea acesta sa citeasca? Pe langa asta, am mai putea preciza 3 „trucuri” care sa te ajute in demersul tau:

Dezvaluie-ti atuurile

Identifica cinci atuuri, skill-uri pe care crezi ca angajatorul tau si le-ar dori sa le aiba candidatul „ideal” si pe care tu le ai. Apoi subliniaza, in continutul scrisorii, rezultatele bune pe care le-ai avut datorita celor mai sus mentionate. De exemplu, daca aplici pentru un post in vanzari, focuseaza-te pe rezultatele obtinute in trecut in acest sens: cat de cunoscut ai facut produsul respectiv in piata, vanzarile realizate… etc.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Sursa foto: Scrisoare de intentie/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri