Romanca Irina Anghel-Enescu, fondatoarea Asociatiei Triple Helix, a fost inclusa recent in juriul (numit “Academia”) Global Teacher Prize, un premiu anual de un milion de dolari decernat unui profesor exceptional, care contribuie semnificativ la dezvoltarea profesiei de dascal. Este prima data cand un roman este inclus in acest juriu.

Global Teacher Prize, supranumit si “Premiul Nobel pentru Educatie”, este un proiect sustinut de lideri din toata lumea, printre care se numara Secretarul General ONU, Ban Ki-Moon, fondatorul Microsoft, Bill Gates, premierul Marii Britanii, David Cameron si fostul presedinte american Bill Clinton, care, de altfel, a si inmanat premiul la editia de anul trecut.

Academia care jurizeaza aplicatiile profesorilor si in care a fost inclusa Irina Anghel-Enescu este formata din personalitati marcante din toate domeniile de activitate, de la decanul Harvard School of Education la actorul Kevin Spacey, de la fondatoarea Teach for America si Teach for All la CEO-ul faimoasei firme de ceasuri IWC Shaffhausen.

“Sunt onorata sa fac parte din Academia Global Teacher Prize. Este un proiect extraordinar care isi propune sa foloseasca atat reputatia sustinatorilor sai, cat si forta banilor pusi la bataie pentru a aduce in lumina reflectoarelor super-profesorii. Ei sunt eroii insuficient mediatizati carora insa le datoram atat de mult”, a declarat Irina Anghel-Enescu.

"Cred cu putere ca profesorii exceptionali ar trebui sa aiba statut de vedeta si sa nu fie cu nimic mai prejos decat sportivii sau cantaretii pe care ii vedem atat de des in mass-media interna si internationala. Sunt incantata sa transmit mai departe mesajele cheie ale Global Teacher Prize #profesoriiconteaza si #respectpentruprofesori”, a adaugat fondatoarea Asociatiei Triple Helix.

Global Teacher Prize a fost infiintat in 2014 de Fundatia Varkey pentru a sublinia importanta si prestigiul meseriei de dascal si pentru a-i inspira pe copii sa imbratiseze cariera de profesor. Global Teacher Prize este o competitie deschisa profesorilor din toata lumea care predau tinerilor intre 5 si 18 ani, iar termenul-limita de depunere a aplicatiilor pentru editia din 2016 este 10 octombrie 2015.

In anul 2014 au fost inregistrate peste 5.000 de aplicatii si nominalizari din 127 de tari, iar castigatoarea a fost Nancie Atwell, o profesoara din Maine (SUA).

“Ii invit pe profesorii exceptionali din Romania sa aplice pentru Global Teacher Prize si ii incurajez pe elevi sa isi nominalizeze profesorii care se califica pentru acest premiu. Global Teacher Prize este in realitate mult mai mult decat un concurs, este o oportunitate de a ne aminti cat de valorosi sunt profesorii si un prilej de a-i sarbatori cu fast si recunostinta pe cei mai buni dintre ei”, a continuat Irina Anghel-Enescu.

Irina Anghel-Enescu este fondatoarea Triple Helix, un ONG care sustine dezvoltarea Romaniei prin antreprenoriat, educatie si leadership si este, totodata, membru in consiliile de administratie ale mai multor organizatii non-profit care activeaza la nivel international.

Ea face parte din Comitetul Reprezentantilor Asociatiei Europene de Venture Capital si este Managing Director al Asociatia Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA). In 2008 a fost selectata de Eisenhower Fellowships ca unul dintre cei 25 de tineri lideri ai lumii, in 2009 a fost Mason Fellow la Harvard Kennedy School, iar Forumul Economic Mondial de la Davos a inclus-o intre Tinerii Lideri Globali pe care i-a sarbatorit in anul 2014.

In urma experientei acumulate si a specializarii academice dobandite la Universitatea Harvard in domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscuta la nivel global ca unul dintre expertii in acest domeniu, fiind frecvent invitata ca vorbitor la evenimentele organizate in toate colturile globului de diverse institutii prestigioase (cum ar fi Harvard, Stanford, London Business School, agentii ale O.N.U sau guverne ale tarilor interesate in stimularea investitiilor de

Sursa foto: juriu, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri