Cele mai multe dintre performantele noastre ca oameni depind de modul in care ne gestionam propriile perceptii, sentimente, emotii si pe ale celor cu care lucram. La locul de munca, de la colegi avem nevoie sa faca echipa, sa se adapteze, sa nu se demotiveze cand rezultatele vin mai greu, sa nu se teama de esec sau de critica atat de mult incat sa evite sarcini noi.

Adultii – stim din cercetarile neuroplasticitatii – sunt capabili sa invete mereu si o si fac in mediul potrivit. Sa ilustram doar cu un exemplu: dorinta de realizare, componenta importanta a automotivarii, ca domeniu al inteligentei emotionale.

O definitie completa, in termeni de comportamente, a dorintei de realizare ar cuprinde stabilirea de obiective provocatoare (dimpreuna cu a cantari riscurile), gasirea de modalitati de atingere a acestor obiective si deprinderea de modalitati mai eficiente de a creste performanta. Astfel definita, este evident in ce mod dorinta de realizare ar trebui sa ii preocupe pe manageri.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri