Cum in strainatate salariile nu mai sunt cele care erau in urma cu doar cativa ani, multi romani au revenit in tara, iar cei care isi doreau sa munceasca in afara granitelor se mai gandesc o data daca merita sa plece din tara. Felix Toma, country manager in cadrul companiei de recrutare Gi Group, arata de ce romanii ar trebui sa ramana la munca in Romania.

Gi Group Romania, companie axata pe plasarea de angajati in regim de munca temporara, dispune in prezent de o oferta mare de locuri de munca in tara.

Compania relocheaza in prezent 1.300 de angajati din mai multe zone din tara in fabricile din partea de vest a tarii, specializate in general pe productia de componente auto si cablaje.

Felix Toma a aratat ca un angajat care lucreaza in aceste fabrici poate castiga pana la 2.000 de lei.

"Daca pleaca in Italia, salariile sunt de 700-800 euro, pe chirie si alte cheltuieli aloca 350 de euro sigur. In cel mai bun scenariu, pune deoparte 300 de euro, ceea ce inseamna ca intr-un an s-ar intoarce cu 3.600 de euro. Lucrand in tara, poate sa ajunga la un venit de 400-450 de euro, dar are cazarea si masa platite si poate pune cel putin 200 de euro deoparte. Sa pui 2.500 de euro stand totusi in Romania, deja nu mai este un business sa mergi in Italia", a declarat pentru WALL-STREEET.RO Felix Toma, seful companiei Gi Group.

El a adaugat ca angajatorii din Romania ofera transport angajatilor relocati, doua sau trei mese pe zi, tichete de masa, cazare in pensiuni si hoteluri.

Aproximativ 3,2 milioane de romani muncesc in strainatate, potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Gi Group Romania ofera servicii de munca temporara si permanenta prin divizia Gi Group, recrutare si selectie prin divizia Barnett McCall si salarizare, administrare si consultanta in Dreptul Muncii prin divizia ePayPoint. Incepand din 2013, Gi Group Romania furnizeaza servicii de coaching si training in parteneriat cu Erickson International.

Intre principalele companii cu activitate in piata de recrutare se mai numara Adecco, Lugera, ManpowerGroup Romania, APT Resources & Services si Agentia Professional.

Sursa foto: zi de salariu, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri