Cei care sunt in cautarea unui job sau vor sa afle care este situatia actuala pe piata fortei de munca, trebuie sa stie ca in perioada 23-24 octombrie are loc un targ de joburi in Capitala. In cadrul evenimentului pot aplica la peste 4.000 de oportunitati de cariera si programe de internship, deschise in 100 de companii.

In luna octombrie se desfasoara cea de-a 19 a editie a targului de cariera dedicat profesionistilor si tinerilor - Angajatori de Top Bucuresti.

In cadrul evenimentului, participantii pot interactiona cu unii dintre cei mai doriti angajatori, la editia din Bucuresti sunt prezente companii din domenii multiple, care recruteaza candidati din toata tara, dar care ofera si programe internationale de cariera.

Targul reuneste o serie de pozitii deschise, potrivite pentru toate nivelurile de experienta, in departamente variate, de la IT/Tehnic pana la Productie, Inginerie, R&D (Research&Development), Marketing, Achizitii, Financiar – Contabilitate, Audit&Taxe, Logistica sau Vanzari.

Printre oportunitatile de cariera 50% dintre joburi sunt dedicate candidatilor entry-level, 28% sunt pozitii middle-level, in timp ce 18% sunt pozitii senior-level pentru profesionistii cu peste 5-7 ani experienta. 5% dintre pozitiile de la Angajatori de Top Bucuresti sunt programe de internship si trainee adresate studentilor sau absolventilor aflati la inceput de cariera.

De asemenea, cei care isi doresc o cariera la nivel international sau care vor sa faca o schimbare si vor sa se dezvolte profesional intr-un mediu cultural diferit trebuie sa stie ca aproximativ 40% dintre angajatori pun la dispozitie pozitii internationale, fie ca acestea sunt pe o durata limitata de timp sau permanente. Cateva dintre aceste companii sunt: METRO SYSTEMS Romania, Misys Financial Software, BCC (IT outsourcing), G2 Travel, Stefanini Romania, Allianz Worldwide Partners Romania, DB Schenker Global Services Europe, Da Vinci Engineering GmbH, InCrys, Luxoft Romania, Unilogic Information Technology Ltd. (Betologic), Temenos, BearingPoint Romania, TELUS International Europe.

In cadrul acestei editii, candidatii au posibilitatea de a participa la interviuri cu o parte dintre reprezentantii companiilor in cele doua zile, pe 23-24 octombrie. A

Daca un candidat este interesat de o pozitie oferita de companiile prezente, iar compania respectiva apreciaza ca este un candidat potrivit, candidatul va fi invitat la o discutie in cadrul unui interviu. In urma acestui interviu, el poate fi mai aproape de a obtine jobul dorit.

Un sfert dintre joburile deschise de companiile participante sunt acoperite in urma participarii la Angajatori de Top, iar in urma statisticilor, in medie, o companie initiaza discutii, in vederea recrutarii, cu 20 - 50 de candidati pe care i-a intalnit la eveniment.

In ceea ce priveste departamentele in cadrul carora exista pozitii disponibile, cele mai multe oportunitati de cariera se regasesc in IT/tehnic si inginerie. Peste 18% dintre joburile deschise sunt in aceste departamente. In plus, cei care se afla in cautarea unui job au posibilitatea sa aplice la pozitiile deschise in departamente precum: Financiar&Contabilitate, Relatii Clientii, Vanzari, Achizitii, Marketing, Administrativ, Taxe&Audit, R&D, Juridic, Logistica, Productie, Inginerie.

Accesul la targ se desfasoara pe baza CV-ului Barcode. Pentru a facilita procesul de recrutare si modalitatea de aplicare la joburile de la targ, a fost introdus conceptul de CV Barcode. Candidatii trebuie sa isi faca un cont pe platforma www.hipo.ro, in cazul in care nu au deja unul, unde sa completeze datele personale si experienta de munca. Apoi, vor putea genera un CV Barcode pe care il vor printa intr-un singur exemplar.

Accesul in cadrul Angajatori de TOP Bucuresti este gratuit si va fi permis vineri, 23 octombrie, in intervalul 10.00-18.00, iar sambata, 24 octombrie, in intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.

Sursa foto: jobs, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri