Postas

Postas

Sistemele automate de sortare, bugetele mici si gradul mare de utilizare a serviciilor online reduc nevoia de lucratori postali, scrie Business Insider.

Foto: postas, Shutterstock

Datele sunt eliberate de Biroul american de statistica pe piata muncii.

Muncitor in fabrici de prelucrare a metalului sau plasticului

Muncitor in fabrici de prelucrare a metalului sau plasticului

Avansul tehnologiei, concurenta straina si modificarea cererii pentru aceste bunuri pe care le obtin muncitorii din fabricile de prelucratoare conduce la declinul fortei de munca din domeniu.

Foto: muncitor, Shutterstock

Agent de turism

Agent de turism

Capacitatea turistilor de a utiliza internetul pentru a se documenta despre vacante si pentru a-si face rezervarile va conduce la scaderea necesitatii consultarii unui agent de turism.

Foto: consultant turism, Shutterstock

Operator in fabrici

Operator in fabrici

Avansul continuu al tehnologiei si cresterea eficientei energetice vor contribui la scaderea interesului pentru operatorii manuali din fabrici.

Foto: angajat fabrica, Shutterstock

Fermier

Fermier

Pe masura ce terenurile, utilajele agricole, ingrasamintele devin din ce in ce mai scumpe, doar fermierii puternic capitalizati si marile corporatii se vor dezvolta. Acestia vor fi cei care isi vor permite sa cumpere fermelor la care altii vor renunta.

Foto: fermier, Shutterstock

Reporterii, corespondentii, analistii

Reporterii, corespondentii, analistii

Investitiile din ce in ce mai mici in publicitatea difuzata la radio, TV sau in ziare afecteaza numarul de angajari in aceste functii.

Foto: reporter, Shutterstock

Florist

Florist

Acest job este in pericol sa dispara, in contextul in care tot mai putini oameni mai cumpara decoratiuni elaborate din flori.

Foto: florist, Shutterstock

Insotitor de zbor

Insotitor de zbor

Dificultatile economice cu care se confrunta industria poate fi unul dintre motivele care sa duca la reducerea numarului de noi angajari de insotitori de zbor.

Foto: insotitoare de zbor, Shutterstock

Sursa foto: birou gol, Shutterstock