Companiile romanesti au inteles efectele pozitive pe care le aduce dezvoltarea profesionala a angajatilor, antrenati cu ajutorul specialistilor externi. Cu toate acestea, investitiile raman inca centrate pe seful companiei si inca cativa oameni cheie din organizatie.

Ea a aratat ca mediul in care activeaza managerii in prezent este din ce in ce mai dinamic si nevoia de suport a unui coach este din ce in ce mai mare.

"Au crescut cererile pentru sedinte de coaching in piata, insa cea mai mare parte se adreseaza in continuare pentru o singura persoana, respectiv managerul general al companiei sau alti oameni cheie din companii", a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Rodica Obancea, professional certified coach.

Inca exista o cultura a succesului individual in companie

Pe de alta parte, coach-ul a precizat ca proiectele de dezvoltare cu cel mai mare impact asupra companiei sunt cele in care sunt implicate echipele.

Citeste si:
Dodo Pizza va angaja 20 de nepalezi in pizzerii, in 2020
Dodo Pizza va angaja, anul...

"Oameni cred ca cu cat se dezvolta ei mai mult, cu atat vor reusi sa miste lucrurile, insa schimbarea nu o face un singur om. Cu o floare nu poti sa faci primavara. (...) Antrenand echipele poti sa schimbi dinamica si arhitectura in care aceasta lucreaza, iar o echipa antrenata multiplica efectul, in mod natural, in intreaga companie", a explicat Obancea.

O sedinta de coaching pentru executivi costa intre 250 si 500 de euro, in timp ce pentru pregatirea unei echipe un coach poate sa primeasca si 1.500-2.000 de euro pe zi.

Sursa foto: niveluri ierarhice, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Esti intr-un con de umbra? Iata cateva idei pentru a-ti gasi job