Cum gandeste omul (As a Man Thinketh)

Cum gandeste omul (As a Man Thinketh)

Autor: James Allen

Ce ne invata: Mare parte din oameni muncesc sub conceptia gresita ca viata lor este rezultatul sortii, a norocului sau a circumstantelor. Cartea As a Man Thinketh explica cum ne construim singuri viata si singura cale pentru a atinge succesul este sa fim de succes in mintea noastra initial. Acesta este fundamentul unui cariere de succes in mediul de afaceri.

Tata Bogat Tata Sarac (Rich Dad Poor Dad)

Tata Bogat Tata Sarac (Rich Dad Poor Dad)

Autor: Robert T. Kiyosaki

Ce ne invata: Pe langa notiunile de baza privind finantele personale (fara de care succesul este inutil), cartea Rich Dad Poor Dad explica de ce construirea unor afaceri este modul cel mai sigur de a te imbogati. In paginile carti este desfiintata ideea absurda ca un job de salariat garanteaza securitate financiara si te invata cum sa gandesti ca un antreprenor.

Who Moved My Cheese?

Who Moved My Cheese?

Autor: Spencer Johnson

Ce ne invata: O multime de carti au vorbit pana acum despre inovatia perturbatoare si cum fiecare individ si fiecare companie trebuie sa se adapteze unui ritm tot mai alert al schimbarii. Nicio carte insa nu a explicat aceasta situatie (si cum sa actionezi) atat de succint si de intens precum cartea Who Moved My Cheese?

The Elements of Style

The Elements of Style

Autori: William Strunk Jr. si E.B. White

Ce ne invata: Acum, cand emailurile, mesajele text si retelele sociale reprezinta baza comunicarii de afaceri, capacitatea de a scrie clar nu a fost niciodata mai importanta. Dupa ce vei citi aceasta cartea The Elements of Style, vei scrie mai bine decat o faceai inainte si mai bine decat colegii care nu s-au documentat.

The One Minute Manager

The One Minute Manager

Autori: Kenneth Blanchard si Spencer Johnson

Ce ne invata: Cartea The One Minute Manager ofera una dintre cele mai simple explicatii despre cum poti fi un manager bun. Aceasta carte contine mai multe sfaturi de afaceri (si moduri de a le pune in practica) decat o multime de librarii la un loc, incarcate cu studii de caz academice. Fiecare sef sau manager in devenire ar trebui sa parcurga paginile acestei carti.

How to Lie With Statistics

How to Lie With Statistics

Autor: Darrell Huff

Ce ne invata: O caracteristica definitorie a oricarei afaceri din ziua de azi este dorinta de a masura. Cifrele sunt insa inutile daca nu sunt interpretate corect.

Cartea How to Lie With Statistics iti arata trucurile la care oamenii apeleaza pentru a manipula adevarul, astfel incat sa creeze o impresie falsa. Este una dintre cele 10 carti pe care fiecare antreprenor ar trebui sa le citeasca.

The Greatest Salesman in the World

The Greatest Salesman in the World

Autor: Og Mandino

Ce ne invata: Daca nu iti poti vinde ideile, produsul sau serviciile, nu vei atinge niciodata succesul in afaceri. Poti citi o multime de carti despre vanzari, insa cartea The Greatest Salesman in the World rezuma cele mai bune idei despre vanzari, fiind una dintre cele mai bune de pe piata.

Sursa foto: barbat citind, Shutterstock