Angajatorii pun tot mai mult pret pe voluntariat, in special atunci cand angajeaza proaspat absolventi de facultate. Chiar si specialistii in recrutare arata ca voluntariatul are numeroase avantaje, iar mentionarea unor astfel de activitati in CV il poate aduce pe candidat fata in fata cu un potential angajator. Asta pentru ca, de aproape doi ani, voluntariatul este considerat experienta profesionala.

Voluntariatul poate fi o portita spre marile companii, iar tinerii care vor sa invete inca din liceu meserie pot opta pentru mai multe domenii, asta in conditiile in care piata organizatiilor neguvernamentale din Romania s-a dezvoltat tot mai mult in ultimii ani.

Timpul si eforturile investite de tineri in proiectele dezvoltate de diverse ONG-uri sunt rasplatite, de aproape doi ani, cu un certificat care atesta ca ei au experienta in munca. Iar angajatorii, care cauta forta de munca si, in special, tineri studenti sau absolventi de facultate, acorda o importanta tot mai mare activitatilor de voluntariat, arata specialistii in recrutare.

Prin urmare, o persoana care a facut voluntariat are mai multe sanse sa fie selectata pentru un interviu. In special companiile multinationale ii prefera pe tinerii care au activat in organizatii neguvernamentale si care au dus la bun sfarsit proiectele, reusind sa gestioneze bugete si oameni. Asta in detrimentul celor care au un sertar plin de diplome si zero experienta in campul muncii.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri