Cei care petrec multe ore la birou au un nou motiv de bucurie. Un studiu recent arata ca programul prelungit de munca nu afecteaza viata personala angajatilor din mediul academic, scrie Mashable.

Astfel, o cercetare publicata in revista stiitifica Human Relations a luat in calcul raspunsurile a 285 de cupluri cu activitate in mediul academic, indivizi care tind sa munceasca peste program. Respondentii au lucrat in medie 44 de ore pe saptamana, desi contractul lor era pentru 35 de ore saptamanal.

In cadrul studiului, cuplurile au raspuns unor intrebari legate de satisfactia lor in relatie si despre cum aleg sa isi petreaca timpul in diferite momente, pe parcursul a sase luni.

Cercetatorii au constatat ca indivizii care au lucrat ore suplimentare nu au avut probleme in relatia cu partenerul.

De fapt, oamenii cu program prelungit sunt primii care accepta ca nu pot avea un echilibru perfect intre munca si viata perfecta, si, astfel, au tendinta de a isi fixa mai putine obiective in relatie. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca cei din cuplurile in care partenerii se intalnesc rar fac tot posibilul sa valorifice cat mai mult timpul petrecut impreuna.

Cercetatorii arata insa ca rezultatele nu sunt perfecte. Deoarece studiul a fost concentrat pe angajati din mediul academic, care urmeaza un program oarecum previzibil, rezultatele nu sunt aplicabile pentru personalul din alte domenii. De asemenea, membri din cupluri activeaza in acelasi domeniu, ceea ce poate insemna ca partenerii ar putea avea o mai buna intelegere a cerintelor cu care partenerul lor se confrunta la locul de munca.

Carti recomandate pe acest subiect

Sursa foto: alphaspirit, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri