Aproape 1.800 de locuri de munca sunt disponibile in Spatiul Economic European, cele mai multe fiind anuntate de angajatori din Spania, Danemarca, Marea Britanie si Germania, in agricultura, asistenta sociala si asistenta medicala.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in reteaua europeana de ocupare, Eures, sunt publicate 1.798 de locuri de munca vacante in Spatiul Economic European, pentru care pot opta si cetatenii romani, arata Mediafax. Aproape jumatate dintre posturile vacante (801) sunt in Spania, 800 sunt pentru muncitori necalificati in agricultura si un post de maseur.

Alte 430 de locuri de munca sunt anuntate de angajatori din Danemarca, 400 fiind pentru culegatori de mazare si 30 pentru culegatori de capsuni. Agenti economici din Marea Britanie au vacante alte 345 de locuri de munca. In aceasta tara se cauta: 205 ingrijitori persoane, 60 de infirmieri, 60 de asistenti medicali si 20 de asistenti medicali generalisti.

In Germania sunt anuntate 125 de locuri de munca: 50 asistenti medicali generalisti, 15 factori postali, 13 bucatari, 11 ospatari, 10 barmani, 10 persoane in gastronomia de sistem, cinci asistenti manager, cinci electricieni industriali, doi mecanici industriali si cate un mecanic (masini prelucrare cauciuc si mase plastice), brutar, electrician, mecanic auto (camioane).

Locuri de munca neocupate sunt si in Suedia (55), angajatorii din aceasta tara dorind sa recruteze 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto si 10 tinichigii auto. De asemenea, Slovacia cauta 30 de soferi de autocamion transport international, Ungaria recruteaza sase mecanici agricoli, Polonia, un dezvoltator internet si un programator aplicatie (PHP developer), Norvegia cauta un doctorand si un postdoctorand in Departamentul biomedical, Belgia - un proiectant constructii metalice, Irlanda - un tehnician.

Citeste si:
Locuri de munca in strainatate: tari in care te poti angaja ACUM
Locuri de munca in...

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot consulta ofertele accesand portalul Eures national, eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul Eures ii poate indruma.

Sursa foto: nikitabuida / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Locuri de munca pentru romanii care vor sa lucreze in strainatate