Sefii din companiile de IT se numara printre angajatii cei mai rasfatati din economia romaneasca. Acest lucru o arata si datele companiei de recrutare APT care a recrutat anul trecut pentru un post de top management intr- o companie de tehnologie, pozitie remunerata cu 3.500 de euro.

"Pozitia cu cel mai mai mare salariu pe care am acoperit-o anul trecut a fost un post de country manager pe zona de business development, intr-o firma de IT (echipamente si dezvoltare de software). Pachetul negociat a inclus un salariu net de 3.500 de euro, plus beneficii si bonus de performanta. Bonus care poate ridica nivelul venitului la peste 5.000 de euro net, lunar", a declarat pentru wall-street.ro Mirela Marinescu, director executive search, Grupul APT.

Esenta jobului este identificarea si atragerea de clienti noi, precum si dezvoltarea de produse si servicii originale.

Cerintele pentru acest post se refereau in mod special la experienta de minim cinci ani in activitati de vanzari si coordonarea personalului, cunoasterea fluenta a limbii engleze, alaturi de dorinta de dezvoltare personala.

De asemenea, angajatorul solicita candidati absolventi de MBA sau EMBA.

Cerinta aceasta asigura clientul ca viitorul angajat detine cunostintele si perspectiva financiara asupra unui business

"Nu in ultimul rand, un accent puternic s-a pus pe creativitatea candidatilor, element care de altfel a si facut diferentierea, ca factor decisiv in selectarea candidatului final. Acest criteriu este simptomatic pentru tendintele actuale ale pietei de resurse umane, avand inovatia ca vector de dezvoltare. In cazul nostru, creativitatea viitorului angajat era garantia flexibilitatii si a gandirii «out of the box», pentru identificarea unor directii absolut originale in care urma sa dezvolte proiecte noi, destinate unor domenii care in mod traditional nu au nici o conexiune economica sau o zona de intersectie conceptuala cu businessul clientului nostru", a explicat Mirela Marinescu.

Compania de resurse umane APT Group a fost infiintata in anul 1994 si are ca obiect principal de activitate recrutarea de personal, alaturi de servicii de marketing si comunicare, precum si software pentru maximixarea proceselor de HR. APT Group a inregistrat o cifra de afaceri de 24 de milioane euro in 2015 si o medie de 2.000 de persoane (majoritatea cu studii superioare), angajate in servicii BPO si misiuni de munca temporara.

Principalii concurenti pe piata de recrutare ai APT Group sunt Lugera, ManpowerGroup, Adecco, GiGroup si Agentia Professional.

Sursa foto: alphaspirit, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri