Anul 2016 ar putea reprezenta inceputul unui noi ere pe piata muncii, cresterea numarului de locuri de munca disponibile. Daca pana acum angajatii performanti au ramas in companii din cauza instabilitatii mediului de business, acum se vor putea uita la variante mai atractive, a declarat pentru wall-street.ro Bogdan Dragoescu, director de operatiuni in cadrul companiei de recrutare Lugera.

"2016 a debutat in forta din perspectiva numarului de posturi deschise si ne asteptam ca numarul acestora sa creasca sustinut. Cele mai multe roluri sunt deschise pe zona de IT, servicii, suport clienti, vanzari, sunt cautati vorbitori de limbi straine si incep sa apara din ce in ce mai multe oportunitati pentru specialistii in marketing, cu preponderenta pe zona de digital", a explicat Bogdan Dragoescu.

Din perspectiva numarului de joburi disponibile, zonele cele mai importante raman Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Sibiu si Iasi.

In topul celor mai vanati candidati in 2016 raman specialistii din zona de IT, pe toate nivelurile de senoritate si specializare. Investitia in centralizarea serviciilor de suport tehnic la nivelul tarii se va mentine si in 2016, ceea ce va aduce cu sine o nevoie si mai mare de specialisti

Companiile trebuie sa gaseasca solutii de retentie a angajatilor

In contextul ofertei crescute de locuri de munca, companiile vor fi puse in situatia de a gasi noi metode pentru a-i retine pe angajati in companii.

"HR-ul trebuie sa gaseasca in 2016 solutii pentru a-si pastra angajatii performanti in cadrul companiei. Daca pana acum top performerii au ramas in cadrul organizatiei pentru ca mediul de business nu era suficient de ofertant din perspectiva stabilitatii, 2016 va aduce cu sine mai multa deschidere catre schimbare", a adaugat Dragoescu.

Potrivit acestuia, oamenii isi doresc din ce in ce mai mult sa lucreze de acasa si sa aiba programe flexibile la birou.

"Mediul de lucru s-a transformat. Saptamana de 40 de ore de lucru nu mai este de mult o realitate, iar ritmul alert din ultima perioada afecteaza evident angajatii care se simt epuizati. Marea provocare pentru HR va fi sa gaseasca solutii care sa sustina nevoia de flexibilitate a acestora. Lucrul de acasa, zilele scurte, programul flexibil vor fi pe agenda managerilor de HR pentru 2016", a aratat directorul de operatiuni al Lugera.

Flexibilitatea ceruta de angajati se traduce implicit intr-o schimbare la nivel de organizatii, in modul de evaluare si monitorizare a performantelor angajatilor, dar si in implementarea de instrumente care sa asigure angajatului acces la resursele necesare de oriunde s-ar afla.

Managerul a adaugat ca pe langa provocarea mentinerii top performerilor in cadrul organizatiei, atragerea de noi talente va fi si ea o provocare in 2016.

"Vor castiga brandurile solide, care reusesc sa gaseasca mixul motivational potrivit pentru fiecare candidat", a mai spus Bogdan Dragoescu.

Lugera este una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania, cu activitate pe piata locala din 2001. Compania are peste 160 de angajati proprii. Lugera a incheiat anul 2015 cu 7.200 de angajati temporari activi.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare sunt Adecco, ManpowerGroup, GiGroup, Agentia Professional, APT.

Sursa foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri