Principalele lucruri care ii determina pe romani sa se angajeze intr-o anumita pozitie sunt legate de faptul ca sunt someri, ca isi doresc sa aiba sansa unui mentor la job si ca au nevoie de o sursa de venit, arata un studiu realizat de platforma de joburi smartdreamers.ro.

Cercetarea a fost realizata pe baza raspunsurilor a 1.845 de respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Din totalul celor care au raspuns, 517 sunt someri (28%), iar raspunsul acestora a fost simplu, alegand un job in lipsa altui loc de munca.

Dintre persoanele care au in prezent un contract de munca, 19% au ales sa activeze in cadrul unei companii recunoscute pentru existenta oamenilor profesionisti, care ii pot motiva si de la care au ce invata pentru a se dezvolta profesional.

Studiul mai arata 12,7% dintre respondenti au facut un compromis din nevoia urgenta de a avea un venit, pentru 9,7% cel mai mult a contat programul convenabil, iar 9% si-au ales joburile temporar, strict pentru a acumula experienta in piata muncii ori in domeniul pe care vor sa-l urmeze.

Pe de alta parte, 6,7% au primit si alte oferte, iar salariul mai mare a fost principalul motiv pentru care le-au acceptat pe cele din prezent.

Citeste si:
Cea mai buna varianta de a cere o marire salariala
Cea mai buna varianta de a...

Pentru altii beneficiile extrasalariale oferite de companii, precum birouri inedite, zone de relaxare, team building-uri, au contat mai mult decat salariul propus de alti angajatori, iar notorietatea companiei a fost determinanta pentru 4,4% din totalul respondentilor.

SmartDreamers este platforma cu locuri de munca care intermediaza legatura dintre candidati si companii.

Citeste si:
Locurile de munca disponibile ACUM in strainatate
Ce locuri de munca sunt...

Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cauti job? Peste 27.000 de locuri de munca sunt disponibile