La ce se uita romanii cand se angajeaza intr-un loc de munca

Principalele lucruri care ii determina pe romani sa se angajeze intr-o anumita pozitie sunt legate de faptul ca sunt someri, ca isi doresc sa aiba sansa unui mentor la job si ca au nevoie de o sursa de venit, arata un studiu realizat de platforma de joburi smartdreamers.ro.

Cercetarea a fost realizata pe baza raspunsurilor a 1.845 de respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Din totalul celor care au raspuns, 517 sunt someri (28%), iar raspunsul acestora a fost simplu, alegand un job in lipsa altui loc de munca.

Dintre persoanele care au in prezent un contract de munca, 19% au ales sa activeze in cadrul unei companii recunoscute pentru existenta oamenilor profesionisti, care ii pot motiva si de la care au ce invata pentru a se dezvolta profesional.

Studiul mai arata 12,7% dintre respondenti au facut un compromis din nevoia urgenta de a avea un venit, pentru 9,7% cel mai mult a contat programul convenabil, iar 9% si-au ales joburile temporar, strict pentru a acumula experienta in piata muncii ori in domeniul pe care vor sa-l urmeze.

Pe de alta parte, 6,7% au primit si alte oferte, iar salariul mai mare a fost principalul motiv pentru care le-au acceptat pe cele din prezent.

Citeste si:
SmartDreamers obtine o investiei de 1,2 milioane de euro
SmartDreamers obtine o...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Pentru altii beneficiile extrasalariale oferite de companii, precum birouri inedite, zone de relaxare, team building-uri, au contat mai mult decat salariul propus de alti angajatori, iar notorietatea companiei a fost determinanta pentru 4,4% din totalul respondentilor.

SmartDreamers este platforma cu locuri de munca care intermediaza legatura dintre candidati si companii.

Citeste si:
3.500 de locuri de muncă disponibile la ANOFM
3.500 de locuri de muncă...
Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri