Principalele lucruri care ii determina pe romani sa se angajeze intr-o anumita pozitie sunt legate de faptul ca sunt someri, ca isi doresc sa aiba sansa unui mentor la job si ca au nevoie de o sursa de venit, arata un studiu realizat de platforma de joburi smartdreamers.ro.

Cercetarea a fost realizata pe baza raspunsurilor a 1.845 de respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Din totalul celor care au raspuns, 517 sunt someri (28%), iar raspunsul acestora a fost simplu, alegand un job in lipsa altui loc de munca.

Dintre persoanele care au in prezent un contract de munca, 19% au ales sa activeze in cadrul unei companii recunoscute pentru existenta oamenilor profesionisti, care ii pot motiva si de la care au ce invata pentru a se dezvolta profesional.

Studiul mai arata 12,7% dintre respondenti au facut un compromis din nevoia urgenta de a avea un venit, pentru 9,7% cel mai mult a contat programul convenabil, iar 9% si-au ales joburile temporar, strict pentru a acumula experienta in piata muncii ori in domeniul pe care vor sa-l urmeze.

Pe de alta parte, 6,7% au primit si alte oferte, iar salariul mai mare a fost principalul motiv pentru care le-au acceptat pe cele din prezent.

Pentru altii beneficiile extrasalariale oferite de companii, precum birouri inedite, zone de relaxare, team building-uri, au contat mai mult decat salariul propus de alti angajatori, iar notorietatea companiei a fost determinanta pentru 4,4% din totalul respondentilor.

SmartDreamers este platforma cu locuri de munca care intermediaza legatura dintre candidati si companii.

Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri