Mark Zuckerberg detine un record greu de egalat: a castigat primul milion de dolari la 22 de ani si primul miliard la 23 de ani, devenind cel mai tanar miliardar care nu a mostenit o avere.

Cu ani in urma a avut loc un schimb de mesaje pe Twitter, dupa ce un rapper canadian Drake a postat urmatoare fraza: „primul milion este cel mai greu de facut”, conform Adevarul Financiar.

Cateva minute mai tarziu a primit o replica neasteptata din partea cunoscutului petrolist texan T. Boone Pickens: „primul miliard este cu mult mai greu de facut”.

Din infografic se observa ca Pickens are dreptate, cu foarte mici exceptii, miliardul ia mult mai mult timp decat primul milion. Pentru a obtine un miliard de dolari, cel care a facut primul milion trebuie sa-l inmulteasca de 1.000 de ori. Daca Mark Zuckerberg la doar 22 de ani detinea o companie care il facea milionar, iar la 23 de ani intra in randul miliardarilor, nu aceasta este regula.

Marii majoritati a celor mai bogati oameni de pe planeta le ia foarte multi ani pana cand sa detina o avere de peste un miliard de dolari.
Au fost selectati pentru infografic doar cei care si-au construit singuri companiile si nu si cei care au mostenit imperii financiare.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Rrraum / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ce citesc oamenii de succes in fiecare dimineata